תאונה קלטנית בצפון: שני רוכבי אופנוע כבני 50 נהרגו הבוקר (שבת) בתאונת דרכים קטלנית שהתרחשה בכביש 90 סמוך לצומת שדה אליעזר. צוות מד"א שהגיע למקום ביצע בהם בדיקות רפואיות, בסיומן נאלץ לקבוע את מותם. צוותי כיבוי הוזעקו גם הם למקום, וסייעו בכיבוי האופנועים - שעלו באש.
גבר ואישה נוספים, בני 70, פונו לבית החולים זיו בצפת כשמצבם בינוני והם סובלים מחבלות.
"מדובר בתאונת דרכים קשה מאוד", סיפר פרמדיק מד"א עדן גיגי שהגיע לזירה. "הגענו למקום וראינו תאונת דרכים בין שני אופנועים שעולים באש ורכב פרטי. רוכבי האופנוע שכבו על הכביש במרחק רב מהאופנועים כשהם מחוסרי הכרה ללא דופק וללא נשימה, עם חבלה רב מערכתית. ביצענו בדיקות רפואיות אבל הפציעה שלהם הייתה קשה מאוד ולצערנו נאלצנו לקבוע את מותם במקום".
"הרכב הפרטי היה עם פגיעות פח קשות בחלקו הקדמי ושימשה מנופצת. גבר ואישה כבני 70 היו מחוץ לרכב כשהם בהכרה מלאה וסובלים מחבלות בגופם. הענקנו להם טיפול רפואי ופינינו אותם בניידות טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבם מוגדר בינוני".
"מדובר בתאונה קשה מאוד בין שני אופנועים ורכב פרטי", מסר מפקד האירוע, רב-רשף גדי אזולאי: "לוחמי האש ביצעו כיבוי לאופנוע שהתלקח בעקבות התאונה וסרקו אחר נפגעים בזירה. גורמי רפואה קבעו את מותם של רוכבי האופנוע ופינו את נוסעי הרכב הפרטי שנפגעו אף הם".
עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "אני מבקש להביע תנחומים למשפחות השכולות. רוכבי האופנועים בישראל משלמים את מחיר ההפקרה ארוכת השנים וההתעלמות של הממשלה מהקטל בדרכים. מסוכן לרכוב בישראל כי מערכת התחבורה תוכננה עבור כלי הרכב עם ארבעה גלגלים. אסור להפקיר את רוכבי האופנועים. יש לאתר את נקודות התורפה המרכזיות בכבישים ולשפר בהן את התשתית. יש להגביר את המודעות וההסברה בקרב נהגי כלי הרכב הפרטים והרוכבים עצמם ולעודד יותר ויותר רוכבים להצטייד במערכות בטיחות מצילות חיים בדיוק כפי שיש ברכב פרטי. המדינה חייבת להפסיק להתעלם מהרוכבים וליישם תכנית רב שנתית את תוביל לצמצום היפגעותם הגבוהה בתאונות דרכים".
על פי עמותת אור ירוק 66 רוכבי אופנועים וקטנועים נהרגו בתאונות דרכים מתחילת שנת 2025, שניים פחות בהשוואה לתאריך המקביל בשנת 2024. על פי הנתונים 294 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מתחילת שנת 2025 עליה של 5% בהשוואה למספר ההרוגים בתאריך המקביל בשנת 2024.