וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שריפות ענק בדרום אירופה הלוהטת: "אנחנו נצלים חיים"

עודכן לאחרונה: 13.8.2025 / 10:25

ספרד, פורטוגל, יוון ומדינות הבלקן חוות גל חום של יותר מ-40 מעלות, המלבה את מוקדי האש הרבים. שני אנשים נספו במדריד ובאלבניה, ו-1,300 כבאים מנסים להשתלט על שלושה דליקות גדולות בפורטוגל. "אי אפשר לפצות על הזיכרונות", אמרה תושבת מונטנגרו, שביתה עלה בלהבות

בווידאו: שריפת יער באי כיוס/רויטרס

שריפות יער גדולות משתוללות בימים האחרונים בספרד, פורטוגל, יוון, טורקיה ומדינות הבלקן, החוות גל חום של יותר מ-40 מעלות.

בפאתי הבירה הספרדית מדריד נהרג אדם שעבד באורווה, והאש הגיעה לבתים ולחוות, אך הרשויות אמרו אתמול שהושגה שליטה על האש. גבר נוסף מת בשריפה באלבניה, ובספרד, במחוז ליידה שבקטלוניה, חושדים שמוות של פועל הונגרי בן 61 נגרם מהחום בזמן קטיף פירות.

"אנחנו נצלים חיים, זה לא יכול להימשך", אמר אלכסנדרה פאוואיוש, ראש עיר בפורטוגל, הנאבקת בשלוש שריפות.

באזור ההררי קוצ'י במונטנגרו, מצפון־מזרח לבירה פודגוריצה, נהרג חייל ואחר נפצע קשה כשהמכלית שהפעילו התהפכה, כך נמסר ממשרד ההגנה.

בטריפה, בקצה הדרומי של חצי האי האיברי, נופשי חוף והשף המפורסם חוסה אנדרס צילמו להבות ועשן שחור על הגבעות מעל הווילות הלבנות. יותר מ־2,000 בני אדם פונו משם כשהאש, שלפי ההערכה פרצה ביערות אקליפטוס ואורן, התפשטה. מסוקים כיבו את הלהבות עם מים שאספו מהים.

שריפה באזור דלבינה, אלבניה, 12 באוגוסט  2025. רויטרס
שריפה באזור דלבינה באלבניה/רויטרס

מדענים אומרים שגלי החום הכבדים, הפוקדים בימים האחרונים גם את ישראל, הם תוצאה של ההתחממות הגלובלית. חודשי הקיץ באזור הים התיכון הופכים לחמים וארוכים יותר, כשגם מספר השריפות מדי שנה נמצא בעלייה.

הרשויות באלבניה, מונטנגרו, גרמניה, ספרד, איטליה וצרפת פרסמו אזהרות חום שונות. בספרד הגיעו הטמפרטורות ל־44 מעלות באזורים מסוימים, בעוד שממטרים מעטים ורוחות צפויות להחמיר את הסיכון לשריפות.

משרד הפנים הספרדי העמיד את השירותים הלאומיים בכוננות, וכמעט 1,000 אנשי כוחות הביטחון כבר מסייעים לכיבוי. חברת הרכבות הלאומית הודיעה כי תנועת הרכבות בין גליסיה שבצפון־מערב למדריד הופסקה בשל שריפה.

עוד בוואלה

אוסטרליה: גל חום חסר תקדים גרם להלבנת אלמוגים נרחבת בשונית המחסום הגדולה

לכתבה המלאה

מסוק כיבוי בשמי קונגוסטה בספרד/רויטרס

בקהילה האוטונומית הגדולה קסטיליה ולאון, יותר מ־1,200 כבאים נאבקו אתמול ב־32 שריפות, ואזרחים רבים קיבלו הנחיה להתפנות. במקביל, המשטרה עצרה כבאי סמוך לעיר אבילה, שהודה כי הצית שריפה לפני שבועיים בשל פוטנציאל הכנסה מעבודות הכיבוי.

בצפון פורטוגל נלחמו יותר מ־1,300 כבאים, בסיוע 16 מטוסים, בשלוש שריפות גדולות. אחת מהן, באזור וילה ריאל, בוערת כבר עשרה ימים. "זה עשרה ימים שהאוכלוסייה שלנו בפאניקה, בלי לדעת מתי האש תדפוק בדלת", אמר ראש העיר פאוואיוש וקרא לסיוע ממשלתי נוסף.

באלבניה נשרפו בשבוע האחרון שטחי יער וחקלאות נרחבים, ו־30 שריפות נפרדות עדיין בוערות כשהן מלובות בידי רוחות חזקות. משרד ההגנה אמר שארבעה מסוקי צבא ו־80 חיילים מסייעים לכבאים, ודיווח גם על מותו של גבר שחשוד כי הצית בחצרו אש שהתפשטה.

יער שרוף במחוז צ'אנקאלה בטורקיה/רויטרס

בשכנה מונטנגרו הצליחו הרשויות, בסיוע מסוקים מסרביה ומקרואטיה, לבלום אתמול שריפה סמוך לבירה פודגוריצה, המכוסה עשן. בגוֹרניה ורביצה סייעו תושבים לכבאים למנוע מהאש להגיע לכנסייה המקומית ולבית הקברות. סיוע נוסף צפוי להגיע מאוסטריה, סלובניה ואיטליה במסגרת מנגנון ההגנה האזרחית של האיחוד האירופי.

דרגנה ווקוביץ', שביתה נשרף עד יסודו בפיפרי שבדרום־מזרח המדינה, אמרה: "כל מה שאפשר לשלם עליו ולקנות יפוצה, אבל על הזיכרונות שנשרפו בארבעת החדרים האלה ובעליית הגג לא ניתן לפצות".

ביוון, בקצה הדרומי של אירופה, השריפות הובילו לפינוי של של כמה כפרים ומלון בשני איים ובארבעה אזורים נוספים ביבשה. באחאיה שבדרום אילצה אש תושבי חמישה כפרים סמוך לאזור תעשייה להתפנות, בעוד 85 כבאים ו־10 מטוסים ניסו למנוע מהאש להגיע לבתים סמוך לעיר ווניצה שבמערב.

התמונה הייתה דומה בטורקיה, שם שריפה גדולה במחוז צ'אנקאלה שבצפון־מערב הביאה לפינוי מאות תושבים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully