משרד ראש הממשלה עדכן כי נתניהו שוחח היום (שישי) עם קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, והביע את אכזבתו מההחלטה להטיל אמברגו נשק על ישראל במידה והצבא יכבוש את עזה: "במקום לתמוך במלחמה הצודקת של ישראל נגד חמאס, שביצע את המתקפה הנוראית ביותר נגד יהודים מאז השואה, גרמניה מתגמלת את הטרור", נמסר מהלשכה. בהודעה עוד נכתב כי "נתניהו הבהיר שמטרת ישראל היא לא להשתלט על עזה, אלא לשחרר אותה מידי חמאס".
קנצלר גרמניה פרידריך מרץ הודיע שברלין עוצרת את משלוחי הנשק לישראל עד להודעה חדשה, בעקבות החלטת הקבינט לכבוש את העיר עזה. מרץ מסר בהצהרה כי שחרור החטופים הישראלים ומשא ומתן להפסקת אש הם בראש סדר העדיפויות של ממשלו, תוך שהוא מביע דאגה עמוקה לסבל האזרחים ברצועה.
מרץ אמר שזכותה של ישראל לפרק את חמאס מנשקו ולנסות ולשחרר את החטופים. "ממשלת גרמניה מאמינה שהפעולה הצבאית הקשה עוד יותר ברצועת עזה שעליה החליט הקבינט הישראלי אמש מקשה יותר ויותר לראות כיצד ניתן להשיג את המטרות הללו", אמר הקנצלר השמרני בהצהרה. "בנסיבות אלה, ממשלת גרמניה לא תאשר כל ייצוא של ציוד צבאי שניתן להשתמש בו ברצועת עזה עד להודעה חדשה".
ביוני, הפרלמנט הגרמני אמר שניתנו רישיונות יצוא נשק לישראל בשווי 485 מיליארד אירו בין 7 באוקטובר 2023, היום שבו פתח חמאס במתקפה שלו, לבין 13 במאי 2025.
גרמניה היא המדינה המשמעותית ביותר עד כה שעוצרת את עסקאות הנשק עם ישראל בעקבות המלחמה בעזה, על רקע לחץ פנימי ובינלאומי גובר לאור הדיווחים על רעב המתפשט ברצועה.