וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"איננו יכולים לעמוד מנגד בשעה שאוכלוסייה שלמה בסכנה": הפקולטות לרפואה נגד המלחמה בעזה

עודכן לאחרונה: 6.8.2025 / 9:32

בעצומה שהופצה ועליה חתמו מעל ל-600 חברים, נכתב כי זהו קול שהם חייבים להשמיע במצב הדברים הנוכחי. עוד נכתב כי הפגיעה באוכלוסייה אזרחית בעזה ומצב הרעב ברצועה אינן דרכים להשגת הצדק הדרוש אחרי 7 באוקטובר: "הפסיקו את המלחמה ושחררו את החטופים"

חמושים השתלטו על משאיות סיוע הומניטרי שנכנסו לרצועת עזה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בעצומה עליה חתמו מעל 600 חברי פקולטות לרפואה בישראל, הם קוראים להגיע בדחיפות להסכם להשבת כל החטופים הביתה, לאפשר באופן מיידי אספקת מזון ותרופות לכל תושבי רצועת עזה, ולפעול לשיקום תפקודה של מערכת הבריאות המקומית. "אנו, חברות וחברים בפקולטות לרפואה בישראל, האמונים על הכשרתם של הדור הבא של רופאות ורופאים, חוקרות וחוקרים, ואנשי מקצועות הבריאות, מחויבים להשמיע קול ברור בשעה קשה זו", כתבו במכתבם.

"ב־7 באוקטובר פתחה ישראל במלחמה קשה וצודקת, לאחר מתקפת הטרור חסרת התקדים שביצע חמאס - טבח באזרחים, אונס נשים, חטיפת ילדים ושריפת משפחות שלמות. מלחמה שמטרותיה הן הגנה על אזרחי ישראל והשבת החטופים, מטרות צודקות ובלתי ניתנות לערעור. מזה חודשים רבים, וביתר שאת בשבועות האחרונים, המציאות השתנתה לחלוטין", טוענים החותמים. "החטופים עדיין כלואים במנהרות עזה תחת סכנת חיים מיידית. חיילינו ממשיכים להיהרג ולהיפצע. רצועת עזה מצויה תחת שלטון החמאס בחורבן מוחלט ותושביה סובלים מרעב, מחלות והתמוטטות מוחלטת של מערכת הבריאות. התמותה בקרב ילדים, חולים כרוניים ואוכלוסיות מוחלשות מזעזעת ומדווחת בעולם כולו", הוסיפו.

"החטופים עדיין כלואים במנהרות תחת סכנת חיים מיידית"/אתר רשמי, אתר רשמי

חברי הפקולטות השונות לרופאה בארץ הדגישו בעצומה שהופצה כי הפגיעה באוכלוסייה אזרחית היא בלתי מוסרית, בנוסף לאי-תרומתה להשגת מטרות המלחמה. לטענתם הפגיעה באזרחים עושה את ההפך: "היא מעמיקה את השנאה, מחזקת את הקיצוניים, מבודדת את ישראל בזירה הבינלאומית ומסכנת את מעמדנו כחברה מוסרית. כאנשי רפואה, איננו יכולים לעמוד מנגד בשעה שאוכלוסייה שלמה נמצאת בסכנת רעב וקריסה בריאותית. הרעבה אינה אמצעי לחימה לגיטימי. הריסת בתי חולים, מניעת תרופות, פגיעה במים ובתשתיות - אינן דרכים להשגת צדק. לא כך אנו מחנכים את תלמידינו. לא כך צריכה לנהוג חברה הרואה את עצמה נאורה, מוסרית ודמוקרטית", הדגישו חברי הפקולטות.

במהלך הישיבה דנו חברי הלשכה לאתיקה בסוגיות הקשורות בסכסוך מזוין. בתום הדיון, אשררה הלשכה לאתיקה מחדש את נייר העמדה "הבטחת שירותי רפואה ובריאות בעת סכסוך מזוין פלסטיני-ישראלי", שמבטא את מדיניות הר"י במהלך 20 השנים האחרונות, ורואה בו רלוונטי גם להיום. "הלשכה לאתיקה רואה חשיבות כה גדולה לדון בסוגיות אתיקה רפואית הקשורות בסכסוך, ותמשיך בעתיד עם כוונה להוציא נייר עמדה מעודכן בנושא".

בין היתר נייר העמדה אומר כי "המציאות הפוליטית המתפתחת סביבנו כופה עלינו לדון בסוגיות מוסריות ואתיות קשות מאוד של מתן שירותי רפואה ובריאות לאוכלוסייה הערבית בגדה וברצועת עזה. צורכי ההגנה והביטחון של מדינת ישראל מתנגשים בתנאי הסכסוך האלים הקיים בינינו לבין הפלסטינים עם מתן חופשי של שירותים אלו".

sheen-shitof

עוד בוואלה

קק"ל מעודדת לימודי אקלים באמצעות מלגות לסטודנטים צעירים

בשיתוף קק"ל

"הרעבה אינה אמצעי לחימה לגיטימי". אזרחים עזתים מתאספים לקראת קבלת מזון/רויטרס

בעצומת הפקולטות נכתב כי למרות שאנו בעיצומם של ימים קשים של לחימה מול ארגון טרור, חשוב לדבר על זכויות אדם של הפלסטינים. "על ההסתדרות הרפואית לישראל, בהיותה ארגון מקצועי חסר צביון פוליטי, לגבש את עמדתה בנושא רגיש זה. עליה לתת פומבי לעמדה זו ולפעול לקידומה, כל זאת מתוך האיזון הנדרש בין הצרכים המנוגדים של שתי האוכלוסיות. צורך דחוף זה הודגש אף יותר בעקבות פניות מרובות אל הנהלת הר"י הן של רופאים מן השורה והן בעקבות פניות של ארגונים לזכויות אדם בארץ ואיגודי רופאים בחו"ל, לרבות פנייה של ההסתדרות הרפואית העולמית" - כך לדבריהם.

בסוף העצומה הודגש כי ההסתדרות הרפואית בישראל "רואה בחיים ערך עליון ומחויבת לערך זה כלפי כל אדם ואדם ללא הבדל דת, גזע ולאום". עוד נכתב כי ההסתדרות הרפואית בישראל קוראת לשני הצדדים להפסיק לאלתר את הסכסוך המזוין הגורם לשפיכות דמים, לאובדן חיי אדם ולסבל רב לכל תושבי האזור ולהביא לפתרון הסכסוך בדרכי שלום.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully