וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארה"ב: חברי קונגרס דמוקרטים דוחקים בטראמפ להכיר במדינה פלסטינית

עודכן לאחרונה: 4.8.2025 / 13:32

יותר מתריסר מחוקקים דמוקרטים חתמו על עצומה בקריאה לנשיא דונלד טראמפ ולשר החוץ מרקו רוביו להכיר במדינה הפלסטינית, על רקע ההחמרה במצב ההומניטרי בעזה והביקורת הגוברת על ממשלת ישראל

הפגנה פרו-פלסטינית לפני פגישת נתניהו טראמפ בוושינגטון/מעריב

13 חברי קונגרס דמוקרטים חתמו על מכתב הקורא לממשל טראמפ להכיר במדינה פלסטינית, כך נחשף הוים (שני) באתר "אקסיוס". מאחורי היוזמה עומד חבר הקונגרס רו קאנה דמוקרטי מקליפורניה, כשבין החותמים אפשר למצוא גם חברי הקונגרס הדמוקרטים נוספים כמו צ'לי פינגרי (מיין), נידיה ולסקז (ניו יורק), ג'ים מקגוורן (מסצ'וסטס), וגם אחד משלושת חברי הקונגרס המוסלמים בבית המחוקקים, אנדרה קרסון מאינדיאנה.

רו קאנה, חבר קונגרס דמוקרטי מקליפורניה. צילום מסך / house.gov, אתר רשמי
רו קאנה, חבר קונגרס דמוקרטי מקליפורניה/אתר רשמי, צילום מסך / house.gov

לדברי יוזמי העצומה, ההסלמה במשבר ההומניטרי ברצועת עזה והדיווחים הגוברים על רעב מחריף הם שהובילו להנעת המהלך. גם חברי קונגרס הרואים עצמם כתומכי ישראל מובהקים החלו בשבועות האחרונים למתוח ביקורת פומבית על ההתנהלות של ממשלת ישראל.

במכתב שכוּון לנשיא טראמפ ולשר החוץ מרקו רוביו נכתב: "הרגע הטרגי הזה ממחיש לעולם את הצורך הדחוף בהכרה בזכות הפלסטינים להגדרה עצמית". המחוקקים ציינו גם את התחייבותו של נשיא צרפת עמנואל מקרון להכיר במדינה פלסטינית במהלך הכינוס הקרוב של העצרת הכללית של האו"ם, הצהרה שעוררה ביקורת רבה מצד רוביו.

לפי הדיווח באקסיוס, חברי הקונגרס כתבו עוד: "אנו מעודדים ממשלות אחרות שטרם הכירו במדינה פלסטינית, כולל ממשלת ארצות הברית, לעשות כן". בתוך כך, הדמוקרט מארק פוקן (וויסקונסין) וחברים נוספים צפויים לקדם יוזמות פרו-פלסטיניות נוספות בחודשים הקרובים.

sheen-shitof

עוד בוואלה

התהליך המסקרן של מיחזור אריזות מתכת

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

בית הנבחרים האמריקני. רויטרס
בית הנבחרים האמריקני/רויטרס

היוזמה הנוכחית זוכה לתמיכה רחבה יותר מהצעות דומות בעבר. בשנה שעברה רק חמישה חברי קונגרס תמכו בהצעה להכרה בזכות קיומה של מדינה פלסטינית.

יוזם העצומה רו קאנה אמר כי התמיכה הציבורית והפוליטית ביוזמה היא "גורפת" וציין כי ההכרה במדינה הפלסטינית צריכה להתבסס על יוזמת הליגה הערבית האחרונה, הכוללת גם הכרה בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.

חברת הקונגרס ווטסון קולמן הוסיפה: "מה שיביא לסוף המלחמה, לרעב ולהחזרת החטופים זו ההכרה במדינה פלסטינית, בכפוף לפירוק חמאס מנשקו, זה חייב להיות חלק מהתהליך."

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully