המשטרה עצרה ארבעה חשודים הלילה (ראשון) בחשד שהיו חלק מרשת הונאה שעקצה קשישים ופגעו בעשרות קורבנות חסרי ישע. החשודים היו נוהגים להתחזות לשוטרים, להתקשר לקורבנות ולהציג להם מצג שווא שבן משפחתם היה מעורב בתאונת דרכים שפגע באדם אחר, ודרשו מהם כסף כדי "לסגור את התיק", שכמובן מעולם לא נפתח.
לאחר מכן, הקורבנות היו מוסרים לחשודים את הכסף באמצעות שליח מיוחד שהגיע לביתם. ארבעת החשודים הם כחלק מרשת הונאה מסועפת שתכליתה הייתה להונות קשישים דוברי השפה הרוסית וגניבת סכומי כסף גבוהים, תוך ניצול קשיי השפה, תמימותם וגילם של אותם קורבנות.
הם נעצרו על ידי שוטרי מחוז ירושלים ומעצרם הוארך בבית המשפט. בחיפוש שערכו בלשי היחידה המרכזית במחוז ירושלים בביתם וברכבם, נתפס סכום כסף של למעלה מחצי מליון ש"ח ואמצעי לחימה שונים.
במסגרת חקירת עשרות תלונות שהתקבלו לאחרונה במשטרה, מקשישים דוברי רוסית שנפלו קורבן למעשה עוקץ ומרמה, הצליחו חוקרי יחידת ההונאה ביחידה המרכזית במחוז ירושלים, להתחקות אחר ארבעת החשודים תושבי מרכז הארץ, המעורבים ברשת מרמה מסועפת הפועלת גם בחו"ל. החשודים נעצרו על ידם ונפתחה חקירה ביחידת ההונאה של ימ"ר ירושלים, שם הדגישו: "על הציבור לגלות ערנות במקרים מעין אלו ובפרט בקרב ציבור דוברי השפה הרוסית"
רפ"ק אלי ליבקינד מפקד יחידת ההונאה בימ"ר ירושלים: "מעבר לחקירה המשטרתית והפעילות שלנו
למיצוי הדין עם אותם חשודים, אנו מדגישים שוב בפני הציבור ובפרט בפני קשישים דוברי רוסית, את כללי הזהירות למניעת הישנות מקרים דומים: אסור בשום אופן להעביר כספים לאדם לא מוכר, לא מאומת ולא מוסמך, גם לאדם שיוצר קשר טלפוני ומספר סיפור שבגינו הוא מבקש לקבל כסף, אשראי או פרטים אישיים רגישים אחרים. במידה ועולה חשד לנסיון הונאה או ספק כלשהו בשיחה מעין זו, חשוב לפנות למשטרה ולדווח על כך בהקדם".