וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ויטקוף ונתניהו נפגשים; טראמפ: הדרך המהירה ביותר לפתרון המשבר בעזה - כניעת חמאס

אבי סולומון

עודכן לאחרונה: 31.7.2025 / 15:07

שליחו של הנשיא טראמפ נפגש עם נתניהו ודן עימו במצב ההומניטרי ברצועת עזה. משם, צפוי להמשיך ויטקוף גם לביקור במרכזי הסיוע ברצועה. אימו של שורד השבי עומר ונקרט, ניבה, פנתה אליו עם נחיתתו: "מספיק עם המלחמה. מספיק עם המוות. יש לך את הכוח להביא לעסקה"

סטיב ויטקוף מדבר עם משפחות החטופים/מעריב

שליחו של הנשיא טראמפ, סטיב ויטקוף, נפגש בשעה זו (חמישי) עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. במוקד השיחות בין ויטקוף לנתניהו, יעמוד נושא הסיוע ההומניטרי לרצועה - זאת ברקע קמפיין ההרעבה הפלסטיני שנמשך כל העת. הפגישה בין השניים מתקיימת במשרדי ראש הממשלה שבירושלים. לאחר מכן, כך על פי הדיווחים, ויטקוף צפוי להמשיך לרצועת עזה - שם יבקר במרכזי הסיוע.

בהמשך לכך, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התייחס מוקדם יותר למצב בעזה ואמר: "כניעת חמאס ושחרור חטופים הם הדרך המהירה ביותר לפתרון המשבר ההומניטרי בעזה". עוד פורסם היום כי ארצות הברית הודיעה שהיא מטילה סנקציות על גורמים ברשות הפלסטינית ובאש"ף.

עם נחיתת ויטקוף בישראל, אימו של שורד השבי עומר ונקרט, ניבה, פנתה אליו מירושלים: "מילה לוויטקוף שמגיע לאזור - מספיק. מספיק עם המלחמה. מספיק עם המוות. מספיק עם הקושי הבלתי נסבל. יש לך את הכוח להביא לעסקה".

וויטקוף. לשכת רה"מ, אתר רשמי
יבקר במרכזי הסיוע ברצועת עזה, סטיב ויטקוף/אתר רשמי, לשכת רה"מ

וויטקוף קיים ביומיים האחרונים סבב פגישות עם השר לעניינים אסטרטגיים והאחראי על המשא ומתן לשחרור החטופים, רון דרמר, ועם ראש המטה לביטחון לאומי (המל"ל), צחי הנגבי, שנחתו היום בוושינגטון לדון במצב בעזה.

מוקדם יותר השבוע, ראש הממשלה בנימין נתניהו הציג בקבינט המצומצם תוכנית פעולה חדשה לרצועת עזה. על פי התוכנית, ישראל תעניק הזדמנות נוספת למתווכות לנסות ולגרום לחמאס להתגמש ולהסכים לעסקה שהונחה על השולחן לפני כשבועיים, שהתקבלה כבר על ידי ישראל.

עם זאת, נתניהו הבהיר כי ישראל אינה מתכוונת להמתין ללא הגבלת זמן, אלא תוצב תקופת זמן ברורה לקבלת תשובה חיובית מצד חמאס, כזו שתאפשר התקדמות בשיחות לקראת ההסכם. במקרה של סירוב או התחמקות, ישראל תחל בסיפוח שטחים. לצורך כך, הוצע להקים מנהלת ייעודית שתנהל את השליטה האזרחית והביטחונית באותם אזורים.

הצעד הזה, אם ייצא לפועל, יהווה תפנית חדה במדיניות הישראלית - מעבר לחצים להסדרה, למדיניות של עובדות בשטח. עם זאת, בדרג המדיני מעריכים כי קיים סיכוי מציאותי להגיע לעסקת חטופים ולהפסקת אש.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully