וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קטין אחד הדגים, השני ירה למוות מטווח אפס בשוגג: שני קטינים נאשמים בהמתה בקלות דעת של אורי

עודכן לאחרונה: 30.7.2025 / 12:16

כתב האישום מתאר את ההשתלשלות הטרגית של האירוע. נער בן 17 הביא אקדח טעון מבית הוריו, מסר אותו לחבריו, ובמהלך משחק ירי מאולתר בדיונות בראשון לציון, נפגע אורי פורטל ונפטר מפצעיו

כשעתיים לפני תקרית הירי תועד אורי פורטל על ידי חבריו/באדיבות המשפחה

פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (רביעי) לבית המשפט המחוזי לנוער כתב אישום נגד שני קטינים בני 14 ו-17, בגין אחריותם למותו של הנער אורי פורטל, בן 14, בתקרית הירי שאירעה בראשון לציון בתחילת חודש יוני. השניים נאשמים בביצוע עבירות של המתה בקלות דעת, נשיאת נשק ותחמושת וירי מנשק חם.

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד עומר סגל רוזנבוים מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי)
הנאשם המרכזי - תלמיד כיתה י"א בן 17 מראשון לציון, לקח ללא רשות מהוריו מפתח לכספת בביתם, הוציא משם אקדח ומחסנית טעונה והביא את כלי הנשק לבית הספר. בבית הספר מסר את האקדח והמחסנית לידי כמה מחבריו, בהם אורי פורטל וקטין נוסף, בן 14, תלמיד כיתה ח'- שהכניס כדור בודד לכיסו.

אורי פורטל. באדיבות המשפחה
הנער לחץ בשוגג על ההדק וירה קליע שפגע ישירות בחזהו של אורי. אורי פורטל/באדיבות המשפחה

בהמשך היום הגיעו הארבעה לאזור החולות הסמוך למתחם יס פלאנט בעיר, במטרה לנסות לירות. הנאשם בן ה-17 הדגים לנאשם בן ה-14 כיצד לירות, ולאחר מכן מסר לידיו את האקדח.

בן ה-14, כיוון את האקדח לעבר מטרות וירה כדור אחד. לאחר מכן ניגש פורטל וביקש להחזיק באקדח. בשלב זה, לפי כתב האישום, הסתובב הנאשם לעברו, לחץ בשוגג על ההדק וירה קליע שפגע ישירות בחזהו של פורטל מטווח קצר.

sheen-shitof

עוד בוואלה

קופת החולים המובילה מציגה: השירותים שיהפכו את החיים שלכם לקל

בשיתוף כללית

הלוויתו של הנער בן ה14 שנהרג מירי. בית העלמין חולון. הודיה רן
הנערים ניסו לבצע בו החייאה. הלוויתו של אורי פורטל/הודיה רן

אורי פורטל קרס על הקרקע. שני הנאשמים ניגשו אליו וניסו לבצע בו החייאה. הנאשם הבוגר דיווח למוקד מד"א על הפציעה. שני נערים נוספים שהיו במקום ברחו מהמקום. כוחות רפואה שהוזעקו לזירה פינו את פורטל לבית החולים במצב אנוש, אך מאמצי ההחייאה כשלו ומותו נקבע.

פורטל פונה לבית החולים וולפסון כשהוא במצב אנוש, שם נלחמו הרופאים על חייו באותה שעה - אך נאלצו לקבוע את מותו. עם קבלת הבשורה, החלו להגיע לבית החולים עשרות מבני משפחתו. אביו, שנדרש לזהות את גופתו, קרס במסדרונות וזעק בבכי: "למה, אלוהים, למה? מה עשיתי? למה?"

באותו הזמן, אמו של אורי הייתה על טיסה לסין. בני המשפחה ניסו ליצור קשר עם חברת התעופה בבקשה לעצור את הטיסה בנמל תעופה קרוב - אך ללא הצלחה. במשך שעות ניסו לאתר עבורה טיסת חזור שתתואם עם נחיתתה. כדי להביא לשובה הדחוף, הודיעו לה שבנה עבר תאונת אופניים קשה והוא מורדם ומונשם. רק לאחר שנחתה בישראל - נמסרה לה הבשורה הקשה.

אורי פורטל עם אמו. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
"אמנע ככל האפשר את המקרה הטראגי הבא - קיבלתי שליחות בעל כורחי". אורי פורטל עם אמו/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

עוד לפני שובה של האם, סיפר בן דודו של אורי לוואלה: "זה נגד הטבע לקחת ילד בגיל כזה. מה נגיד לאמא שלו שטסה עכשיו לחו"ל? איך נספר לה? אנחנו בתוך סרט רע. זה לא אמיתי. הכול קרה ברגע אחד."
ובהמשך הוסיף: "אנחנו המומים וכואבים. לא מאמינים שאלוהים ייקח ילד כל כך טוב בגיל כל כך צעיר. אין לנו מילים לתאר את מה שאנחנו מרגישים." הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להאריך את תנאי ההגבלה שהוטלו על שני הנאשמים, בהם מעצר בית מלא, עיכוב יציאה מהארץ ותנאים נוספים.

מעיין פורטל, אמו של אורי פורטל ז"ל, מסרה בתגובה לוואלה:

"אני מבינה שהפרקליטות החליטה להגיש את כתב האישום בעבירות האלה בהתבסס על חומרי החקירה המצויים בידה וכולי תקווה שהם עושים את עבודתם נאמנה. הבן שלי שילם בחיים שלו בגיל 14.5 בלבד ואנחנו כמשפחה משלמים את המחיר הכי כבד שניתן לתאר.

המשפחה שלנו שקועה באבל וכל מה שאני רואה כרגע לנגד עיניי זה הרצון להנציח את הבן שלי, להפיץ את האור והנשמה הענקית של אוריקי ולמנוע ככל האפשר את המקרה הטראגי הבא בעקבות השליחות שקיבלתי בעל כורחי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully