עימותים פרצו היום (שני) בין מפגינים לשוטרים בזמן שאניית הקרוז הישראלית "קראון איריס" עגנה היום בנמל רודוס. זאת במקביל לקבלת פנים חמה שארגנו הפוליטיקאים מקומיים וגורמי תיירות לנוסעי האונייה, כך מדווחת התקשורת המקומית באי.
על רקע התקרית בשבוע שעבר באי סירוס, גורמי המשטרה והנמל ברודוס נקטו הפעם באמצעי אבטחה מחמירים כבר החל משעות הבוקר המוקדמות, וזאת מחשש לתגובות ותקריות. לפי גורמי התקשורת היווניים, כוחות משטרה מיוחדים לפיזור הפגנות נפרסו בתוך ומחוץ לאזור הנמל וקציני משטרה ומשמר חופים בכירים פיקדו על המבצע שבמהלכו נמנעה כניסתם של אנשים שניסו למחות או להתקרב לאזור הגישה של הספינה שנסגר כשטח סטרילי. האירועים מתוארים על ידי הרשויות כ"עצימות נמוכה" ונמסר כי טופלו ללא הסלמה נוספת.
כ-150 מפגינים התאספו היום ליד הנמל. תוך כדי קבלת הפנים, נעצרה אוונגליה פאנאי, פוליטיקאית מקומית, לשעבר חברת מועצת העיר של רודוס ואף מנהלת מלון באי.
בימים האחרונים נשמעו באי קולות פרו-פלסטינים בעיקר מכיוון השמאל הקיצוני, שקראו לצאת ולמחות כנגד התיירים הישראלים, אך אלה הושתקו על הרשויות, שהדגישו את חשיבות השמירה על הסדר הציבורי ומוניטין האירוח שרודוס ביססה במשך עשרות שנים כיעד תיירותי מוביל. נמסר כי "נוכחותם של התיירים הישראלים באי צפויה להימשך בימים הקרובים, תחת פיקוח דיסקרטי אך מוגבר של הרשויות המוסמכות".
היום בלילה, צפויה אוניית ה"קראון איריס" להפליג ליעד הבא שלה.
בשבוע החולף נערכו שיחות בדרג המדיני בין ישראל ליוון, על רקע חומרת האירוע החריג בשבוע שעבר וחשיבות הקשר בין המדינות לתיירים הישראלים ולענף התיירות ביוון. ובמיוחד שהימים הם ימי חופשות הקיץ - שיא העונה.
עגינה של "קראון איריס" ברודוס היא עניין של שגרה, כבר שנים, וגם בשבוע שעבר, עוד טרם התקרית בסירוס, עגנה הספינה ברודוס ללא תקלות. אלא שלאור המקרה יוצא הדופן בסירוס, החליטו היוונים לחרוג מהשגרה ולקיים טקס קבלת פנים, שיביע את תמיכתם בהמשך שיתוף הפעולה עם ישראל ועם חברת מנו ספנות.
משה מנו, היו"ר והבעלים של "מנו ספנות", בעלת הספינה, שמשפחתו מצאצאי יהודי סלוניקי, שלח מכתבי תודה לשרים בממשלת יוון ולראשי הארגונים שהביעו את תמיכתם בתיירות הישראלית. "קבלת הפנים הלבבית חיממה אל ליבנו ושיקפה את היחסים הטובים בין שתי המדינות" אמר משה מנו. בקבלת הפנים לנוסעים ובהם סמנכ"ל מנו ספנות, השתתפו ראש עיריית רודוס, ראש מחוז דרום הים האגאי, נציגי לשכת המסחר והתאחדות מלונאי רודוס, איגודי הסוחרים, המסעדות, בעלי החנויות בעיר העתיקה, איגוד עובדי המלונות, ואיגוד סוכני הנסיעות, כשהם מצהירים בגילוי דעת כי הדבר נעשה כ"אות תמיכה" בתיירות הישראלית.