אחרי חודשים של בריחה, מעקב צמוד וניסיונות כושלים לעצור אותו, ראש ארגון הפשע איסמעיל ג'רושי הסגיר את עצמו אתמול לידי היחידה המרכזית של מחוז תל אביב שעצרו אותו. הוא הובא הבוקר (שני) לראשונה לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בתל אביב, שם הוחלט להשאירו במעצר עד ליום חמישי הקרוב.
ג'רושי נחשב לדמות המרכזית בפרשת סחיטה חמורה כלפי בעל עסק בדרום תל אביב, כך טענה המשטרה בדיון. על פי החשד, הוא עמד מאחורי שורת איומים שנמשכה חודשים אשר כללה גם שני מקרי ירי לעבר בית העסק של הקורבן, בניסיון לגרום לו לשלם סכומי כסף גדולים. "שוטרים ניסו לתפוס אותו במספר הזדמנויות והוא לא היה בבית", אמר נציג המשטרה בדיון.
לדברי החוקרים, כשהבין שהטבעת סביבו מתהדקת הגיע אתמול בעצמו למשרדי היחידה המרכזית, נחקר במשך כשעתיים, מסר את גרסתו, ואף העביר את מכשיר הטלפון שברשותו לחוקרים. הוא לא הובא אתמול להארכת מעצר מאחר והגיע ללא תעודת זהות דבר שעיכב את הליך הרישום.
נציג המשטרה הבהיר בדיון כי שמו של ג'רושי מופיע לכל אורך כתב האישום שהוגש נגד 12 נאשמים אחרים בהם קטינים וחברי כנופיות מדרום תל אביב וכי כבר נמסרה התייחסות רשמית לגבי מעורבותו בפרשה.
עורך הדין ווליד כבוב המייצג אותו בפרשה, טען בדיון כי מרשו כלל אינו מעורב במעשים. "גם לפי כתב האישום של שאר הנאשמים כתוב שהנאשמים הציגו מצג שווא, התחזו אליו, השתמשו בשמו. כלומר, האירוע כלל לא קשור אליו", מסר.
בתום הדיון קבעה השופטת עדי יעקובוביץ כי ג'רושי חשוד בעבירות של סחיטה באיומים, סחיטה בכוח, ירי מנשק חם, רכישת נשק, הובלת נשק, פציעה וקשירת קשר לפשע. היא הדגישה כי קיימת תשתית ראייתית המבססת חשד סביר נגדו, לצד עילות מעצר מובהקות של מסוכנות ושיבוש הליכי חקירה והורתה על הארכת מעצרו עד ליום חמישי הקרוב. החקירה נמשכת.
סנגוריו של ג'רושי מסרו לוואלה בתגובה כי "בכתב האישום הפרקליטות טוענת שאחרים השתמשו בשמו והציגו עצמם בכזב ובתרמית, אם אחרים השתמשו בשמו ללא ידיעתו זה לא מקים עילת מעצר". לדבריהם, "הנייר אומנם סובל הכול אך הרצון העז לעצור את מר ג'רושי בכל מחיר גובל בשימוש לרעה בכח המשרה".