הממשלה לא שכרה עורך דין שייצג אותה בעתירות שהוגשו נגד הדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה. אמש (ראשון), קבע המשנה לנשיא בית המשפט העליון השופט נעם סולברג כי על הממשלה להגיב עד מחר לבקשתם של העותרים לקיים דיון דחוף בנושא. אך כעת הממשלה מגיבה לבית המשפט בלי עורך דין מטעמה.
בדרך כלל מי שמייצגת את הממשלה בעתירות לבג"ץ היא פרקליטות המדינה והיועצת המשפטית לממשלה אך במקרה הזה, מאחר שיש מחלוקת בין הממשלה לבין גלי בהרב-מיארה לגבי פיטוריה, הממשלה מייצגת את עצמה והיועצת מייצגת את עצמה בנפרד.
בפעם הקודמת שהממשלה התבקשה להגיב לעתירה, היא שלחה עמדה מטעמם של השרים עמיחי שיקלי ויריב לוין ולא התסייעה בעורך דין עבור זה. ייתכן שהדבר מצביע גם על קושי הממשלה לגייס עורך דין פרטי שיהיה מוכן לייצג את עמדת המדינה בנושא - קושי שהממשלה נתקלת בו בעתירות בעניין אי גיוס החרדים.
אמש הגישו העותרים, ראש שב"כ לשעבר כרמי גילון ועוד 37 לשעברים נוספים, בשמה של עו"ד דפנה הולץ לכנר בקשה דחופה לקביעת דיון בעל פה בבג"ץ. השופט סולברג קבע כי על הממשלה להגיב לבקשה עד מחר.
סוגיית הדחתה של גלי בהרב מיארה עלה בשנית לסדר היום בחודש דצמבר 2024. ראשי מפלגות הקואליציה התכנסו לישיבה שבה דנו באפשרות להדיח את היועצת המשפטית לממשלה או לפצל את תפקידה. בחודש מרץ, שר המשפטים יריב לוין הודיע שהחל לקדם את הדחתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. למרות הודעתו הדרמטית, מספר מכשולים עומדים בדרכו של לוין ושל הקואליציה בדרך למימוש מהלך כזה כשהעיקרי - אין חוק שמסדיר את מינוי ופיטורי היועצים המשפטיים לממשלה.
לאחר תקופה לא קצרה שבה הנושא ירד מסדר היום ובצל המשבר בקואליציה, בממשלה הסתערו שוב על היועמ"שית והתקשורת. שר המשפטים יריב לוין העלה הצעה חדשה להדחת היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, חודשיים וחצי אחרי ההחלטה הקודמת על הדחתה. ההצעה החדשה של יריב לוין משנה את ההליך ועוקפת את ועדת האיתור שהמליצה על מינויה של בהרב-מיארה, כך שהממשלה תוכל להדיח אותה מבלי לחזור להיוועצות עם ועדת האיתור.