דובר צה"ל הודיע כי בהתאם להנחיות הדרג המדיני וכחלק מהמאמץ המתמשך של צה"ל באמצעות מתפ"ש להגדיל את היקף הסיוע ההומניטרי הנכנס לרצועת עזה, החל מהיום (ראשון) תחל הפוגה טקטית מקומית של הפעילות הצבאית, לטובת צרכים הומניטריים מהשעה 10:00 עד 20:00.
ההפוגה תחל באזורים שבהם צה"ל לא פועל - אלמוואסי, דיר אל-באלח והעיר עזה, "בכל יום עד להודעה חדשה", נמסר מדובר צה"ל.
בנוסף, נמסר כי "הוגדרו צירים מאובטחים באופן קבוע, החל מהשעה 6:00 עד 23:00, שיאפשרו תנועה בטוחה של שיירות האו"ם וארגוני הסיוע, להכנסת והפצת מזון ותרופות לאוכלוסייה ברחבי רצועת עזה".
החלטה על קיום הפוגות הומניטריות לצורך הכנסת סיוע לרצועת עזה לא נולדה כתגובה חפוזה, כך מסר גורם מדיני בכיר. לדברי הגורם, לא מדובר בצעד שנקבע במהרה במהלך השבת, אלא בהחלטה שנבחנה כבר ביום שישי בבוקר, במסגרת דיונים שהתנהלו בדרגים הרלוונטיים.
עוד אמר הגורם כי ההחלטה אינה תולדה של "קמפיין תקשורתי בינלאומי", אלא נובעת בראש ובראשונה מהמציאות המבצעית בשטח. עם זאת, בדרג המדיני מייחסים לה גם ממד תודעתי משמעותי.
נזכיר כי השרים סמוטריץ' ובן גביר מודרו מהדיון שקיים ראש הממשלה בשבת, ושבמסגרתו הוחלט על הכנסת הסיוע לרצועה במסגרת "הפוגות הומניטריות".
גורם מטעם ראש הממשלה, שעדכן את שני השרים בהחלטה שהתקבלה, נימק את אי הזמנתם לדיון בטענה ל"דאגה שלא יחללו שבת".
אמש הודיע דובר צה"ל כי "בהתאם להנחיות הדרג המדיני ובתום הערכת מצב שהתקיימה הערב, צה"ל החל בסדרת פעולות לשיפור המענה ההומניטרי ברצועת עזה ולשלול את הטענה הכוזבת של הרעבה מכוונת בעזה. בתוך כך, הלילה צה"ל יחדש הצנחת סיוע באמצעות הנתיב האווירי במסגרת המאמצים להעברת הסיוע לרצועת עזה".
מבצע הצנחת הסיוע יתבצע בשיתוף פעולה עם ארגונים בינלאומיים וצה"ל בהובלת מתפ"ש וחיל האוויר. ההצנחה תכלול שבעה משטחי סיוע המכילים קמח, סוכר ושימורי מזון שיסופקו על ידי ארגונים בינלאומיים.