וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אין התקדמות: ישראל שוקלת הארכה אחרונה לחמאס - לפני הכרעה

27.7.2025 / 6:30

לפי גורמים במערכת הביטחון, הדרג המדיני צפוי לאפשר הארכה של מספר ימים נוספים לחמאס לצורך קבלת החלטה סופית בנוגע להמשך. גורם מדיני המעורב במו"מ לשחרור החטופים מזהיר כי "הכדור בידיים של חמאס", ובצבא נערכים לאפשרות של הכרעה צבאית אם לא יחול שינוי בעמדתו

כוחות צה"ל בעיר דיר אל-בלח, רצועת עזה, 21 ביולי 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

גורם מדיני המצוי בתהליך המשא ומתן לשחרור חטופים בין ישראל לחמאס טוען כי בשעות האחרונות אין כל התקדמות בסוגיות העקרוניות. "התנאים ברורים לכולם, כולל למתווכות. הכדור בידיים של חמאס. הוא זה שיכול להכריע האם להתקדם להפסקת אש שבמהלכה ישוחררו חטופים וישראל תנצור אש", אמר הגורם המדיני. "הוא בוחר למרוח שוב את הזמן".

על פי הערכות גורמים בכירים במערכת הביטחון, הדרג המדיני צפוי לאפשר הארכה של מספר ימים נוספים לחמאס לצורך קבלת החלטה סופית בנוגע להמשך.

הגורמים הוסיפו כי ברגע שבישראל יבינו כי חמאס מתבצר בעמדתו, והלחץ ברחוב הפלסטיני שמשווע לשינוי לא דוחק אותו עם הגב לקיר, יידרש הדרג המדיני להתכנס ולקבל החלטות על המהלכים הצבאיים הבאים ברצועת עזה. "ברור לכולם שרק לחץ צבאי יכול לחולל שינוי בעמדת חמאס. זה מה שהביא אותו חזרה למו"מ", ציינו.

מחבלי חמאס. ShutterStock
"התנאים ברורים לכולם, כולל למתווכות. הכדור בידיים של חמאס"/ShutterStock

אחד הגורמים אמר כי בניגוד למה שכולם חושבים, יש עדיין מספר תרחישים ואופציות שעומדים לרשות ישראל נגד חמאס: "מתמרון קרקעי ועד הכרעה. יש לא מעט תוכניות לצה"ל".

הגורם הבהיר כי על רקע הלחץ האמריקני, וחרף הפשרות שהציגה המשלחת הישראלית בדוחא באישור הדרג המדיני, יש עדיין ויכוח בתוך הנהגת חמאס סביב ההחלטה להתקדם להפסקת האש. כדי להרוויח זמן במו"מ ולהשאיר אותו "בחיים", הם בחרו בינתיים במתווה של "כן, אבל...".

הגורם הוסיף: "אם היו רוצים לשבור את הכלים לחלוטין הם היו יודעים איך לעשות את זה. זה לא קרה. אני מאוד מקווה שיהיה שינוי בעמדה שלהם בימים הקרובים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully