וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בשישי חזרתי להורים, ביום ראשון שלאחר מכן כבר לא היה לי בית | סיפורו של מפונה

עודכן לאחרונה: 24.7.2025 / 19:33

ביום ראשון שלאחר תחילת המתקפה נשמעה אזעקה. כשאני במרחב המוגן, מתקשר אליי חבר ושואל אם שמעתי שפגע טיל בפינסקר. הייתי בשוק, הבניין שלי נהרס כליל יחד עם רכושי. המחירים לדירות חדשות משוגעים, הלחץ בשיאו, ובכל בוקר אני מקווה לקבל איזו בשורה - לא יודע אפילו איזו

תיעוד ההרס מהטילים האיראנים, תל אביב פינסקר אלנבי/ללא

בלילה שבין חמישי לשישי, 12-13 ביוני, נשמעה התראת פיקוד העורף בפעם הראשונה במערכה מול איראן. התעוררנו ולא הבנו מה קורה, יצאנו לחדר המדרגות וקראנו כי צה"ל תקף באיראן. הבנתי כבר שמתחיל משהו גדול, ובבוקר של שישי התפננו כל השותפים מהדירה. הבנו שחדר המדרגות לא יספיק במקרה הזה, המקלט הקרוב ביותר נמצא חמישה בלוקים מהבניין שלנו, ולא הגיוני להישאר. ארזנו תיקים לבערך שבוע, חשבנו שזה העניינים יירגעו עד אז, וחזרנו כל אחד למשפחה שלו.

ביום ראשון שלאחר מכן, סביב השעה 4:30 לפנות בוקר, נשמעה אזעקה. כמה דקות לאחר מכן, בעודי במרחב המוגן, חבר שגר איתי באותו האזור בתל אביב מחייג אליי ושואל אם שמעתי שפגע טיל בפינת פינסקר/אלנבי. הייתי בשוק, ומאותו רגע לא הצלחנו לחזור לישון. השותפים שלי נסעו על הבוקר לראות מה הנזק - אני לא הצלחתי לתפקד כל כך, וגם הייתי רחוק אז נשארתי בצפון והייתי מחובר לעדכונים.
הבנו שהכל הלך וצריך למצוא פתרונות.

תיעוד ההרס מהטילים האיראנים, תל אביב פינסקר אלנבי. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
"הבנו שהכל הלך וצריך למצוא פתרונות"/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אהיה כנה ואגיד שהטיפול הראשוני היה יותר ממצוין בתחושה שלי. העירייה פתחה חפ"ק ממש צמוד לפגיעה ברחוב ונתנה מענה איכותי מאוד. הגעתי לשם, נתתי פרטים ו10 דקות אחרי שלחו אותי למלון בו אני שוהה עד כתיבת שורות אלה, כבר מעל חודש. מילאתי טפסים לטובת פיצויים ממס רכוש, בנוסף, בהתחלה הם היו מגיעים הרבה אלינו למלון בשביל לעזור ולתת מענה למפונים. זה מעט דעך עם הזמן, כמו כל דבר.

במלון דואגים לנו ביד רמה ומתייחסים אלינו כמו אל כל אורח שמגיע למלון - ומעבר. שמו לנו עמדת כביסה, קיבלנו אישור להכניס אורחים, מעבר לכך שיש לנו שלוש ארוחות מושקעות מאוד ביום. באמת שאין לי מילה אחת להתלונן על המלון.

עבר הזמן, והשאלות החלו לעלות. התחלתי לחפש דירה, אבל זה לא פשוט כרגע, בטח גם שאין לי ציוד בכלל כי הכל נהרס בפגיעה. קיבלתי הודעה כי היציאה מהמלון תהיה ב-1 באוגוסט, אלא אם כן יעדכנו אותי אחרת, ונפתחה בפניי האפשרות לבקש הארכת שהות במלון. כך עשיתי, טרם קיבלתי תשובה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הטיפול שמאריך את חייהם של חולי סרטן ריאה

בשיתוף העמותה הישראלית לסרטן ריאה

תיעוד ההרס מהטילים האיראנים, תל אביב פינסקר אלנבי. ללא, אתר רשמי
"בהתחלה היו מגיעים הרבה אלינו למלון בשביל לתת מענה למפונים, עם הזמן זה דעך"/אתר רשמי, ללא
תיעוד ההרס מהטילים האיראנים, תל אביב פינסקר אלנבי. ללא, אתר רשמי
"אני משתדל לשמור על שגרה וראש מורם, אבל הדאגה לא עוצרת"/אתר רשמי, ללא

לאחרונה החלו להגיע ידיעות ממפונים שאמרו שבקרוב יפנו אותנו מהמלון. בגלל שהבניין שלי אינו ראוי למגורים והוחלט שהוא מיועד להריסה, בעל הדירה ביטל לנו את החוזה. מסתבר שזה יצר לנו בעיה כי העירייה לא לוקחת עלינו אחריות עכשיו, ויכול להיות שמי שרק נהרסו לו חלונות, ונשאר לו החוזה, קיבל יותר זמן שהיה במלון ממני, שנהרס לי הבניין לגמרי והושמד לי כל הרכוש. נשמע לי קצת הזוי.

כרגע אני מחפש דירה, בתקווה שלא יעיפו אותי מהמלון ויהיה לי באמת זמן למצוא. אני אודה שלקח לי קצת זמן להתחיל לחפש כי הייתי צריך לצאת מהשוק, מה גם שהתסכול גבר עליי כי עברתי דירה רק לא מזמן, ולמעשה גרנו בדירה שנפגעה פחות מחודשיים.

המחירים משוגעים כי בעלי הדירה מנצלים את הביקוש, והלחץ בשיאו כי אני לא יודע מה יהיה מחר. אני משתדל לשמור על שגרה וראש מורם אבל הדאגה לא עוצרת, וכל בוקר אני מקווה שאקבל איזו בשורה שתעשה לי יותר קל ונעים בתקופה הזאת - לא יודע איזו בשורה, אבל כשהיא תגיע אני אדע. ובעיקר - משתדל להמשיך לשמוח ולומר לעצמי שכל מה שהלך יחזור, ואפילו יותר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully