נשיא בתי המשפט השלום במחוז המרכז, השופט מנחם מזרחי מותח ביקורת חריפה על משטרת ישראל וקובע כי יש בידה ראיות דלילות בכל הנוגע לחקירה שנפתחה נגד רב ראשי לשעבר ונגד דיין בכיר מכהן.
מדובר בחקירה שנפתחה לפני מספר חודשים ופרטיה פורסמו לראשונה בוואלה. החשדות שנחקרים בפרשה הם שוחד והתניית שוחד מצידו של הרב הראשי לשעבר כלפי דיין אחר שביקש להתקדם במערכת בתי הדין הרבניים.
לפי החשד, הרב הראשי לשעבר, שכיהן בתפקיד נשיא בית הדין הרבני, התפקיד המקביל לנשיא ביהמ"ש העליון, התנה את קידומו של דיין אחר בכך שהוא יחתום על מכתב התנצלות כלפי הרב הראשי. כלומר, הדיין יחתום על מכתב התנצלות ובתמורה לכך הוא ימונה לתפקיד דיין בכיר, זהו החשד לשוחד לפי המשטרה.
השופט מזרחי כתב: "לאחר שבחנתי את חומר הראיות ואת עוצמתו, ניתן לקבוע הגם שקיים חשד סביר הרי שהוא קטן, הר התלוי בשערה".
ביום שלישי האחרון נערך דיון באולמו של השופט מזרחי בבקשה להתיר לפרסום את שמם של הרב הראשי לשעבר וכן של הדיין הבכיר אולם בקשה זו נדחתה, ועתה השופט מזרחי נימק את בקשתו בנזק הרב שיגרם לשניים לשיטתו לעומת החשדות שהוא תופס אותם כזניחים.
את הרב הראשי מייצג עורך הדין עמית חדד, ואת הדיין הבכיר פרופ' אביעד הכהן.