וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הזוג מקרון תובעים משפיענית אמריקנית: "טענה שבריז'יט היא גבר"

24.7.2025 / 13:19

נשיא צרפת ורעייתו הגישו תביעה במדינת דלאוור נגד קנדס אוונס, בטענה להפצת שקרים חמורים לצורך רווח אישי. בנוסף לטענותיה הכוזבות על מינה הביולוגי של הגברת הראשונה, היא טוענת שהזוג מקרון משתייך ל"תוכנית שליטה מוחית". הזוג: "נתנו לה כל הזדמנות לחזור בה"

תיעוד: רעייתו של מקרון "סוטרת" לו בעת הירידה מהמטוס/רשתות חברתיות

נשיא צרפת עמנואל מקרון ורעייתו בריז'יט הגישו השבוע תביעת דיבה במדינת דלאוור שבארה"ב נגד המשפיענית ומגישת הפודקאסאט השמרנית קנדס אוונס, בטענה למסע מתמשך של השמצות מכוונות שנועדו לייצר רווח אישי, תשומת לב ציבורית והגברת חשיפה לפלטפורמות התקשורת של אוונס.

על פי כתב התביעה, אוונס טענה בפומבי, החל מראשית שנת 2024, כי היא "מהמרת על כל הקריירה המקצועית שלה שרעיית נשיא צרפת, בריז'יט מקרון היא למעשה גבר".

בהמשך, הרחיבה את טענותיה כולל בפודקאסט בן שמונה פרקים בשם "להפוך לבריז'יט", והוסיפה עוד האשמות חסרות בסיס, בהן: שבריז'יט מקרון גנבה זהות של אדם אחר, שהיא ועמנואל מקרון הם קרובי משפחה שמקיימים גילוי עריות, וכי הנשיא מקרון נבחר במסגרת תוכנית סודית של ה-CIA לשליטה מוחית.

נשיא צרפת עמנואל מקרון ורעייתו בריז'יט מקרון מגיבים כשהם מצטלמים בארמון הנשיאות בהאנוי, 26 במאי 2025. רויטרס
עומדים במוקד של אינספור תיאוריות קונספירציה. הזוג מקרון/רויטרס

בתביעה נכתב כי הזוג מקרון דרש מאוונס לפרסם הכחשות לטענות ה"שקריות בעליל" שהפיצה, אך היא במקום זאת "לעגה להם והשתמשה בהם כחומר נוסף להזנת בסיס מעריציה הסוער".

"מאחר שמרגע שפנתה אליה עורך הדין שלנו בבקשות חוזרות לפרסום תיקון, אוונס חזרה על השקרים הללו שוב ושוב, הסקנו בסופו של דבר כי הפנייה לבית המשפט היא הדרך היחידה שנותרה", מסרו בני הזוג מקרון בהצהרה. "קמפיין ההשמצה של אוונס נועד בבירור להטריד אותנו ולגרום לנו ולמשפחותינו כאב, וכל זאת כדי למשוך תשומת לב ופרסום. נתנו לה כל הזדמנות לסגת מהטענות הללו, אך היא סירבה. תקוותנו הכנה היא שהתביעה תבהיר את המציאות ותשים סוף לקמפיין ההשמצה הזה אחת ולתמיד".

לדברי בני הזוג מקרון, ההשמצות גרמו להם ל"מסע השפלה עולמי, שהפך את חייהם לחומר גלם לשקרים ממוסחרים" ו"לבריונות חסרת רחמים בקנה מידה עולמי". מעבר לנזק התדמיתי, הם הוציאו "סכומים ניכרים" כדי לתקן את הרושם הציבורי, כולל תשלומים לשירותים משפטיים.

"כל פעם שבני הזוג מקרון יוצאים מביתם, הם עושים זאת בידיעה שמספר רב של אנשים שמעו - ורבים מהם גם מאמינים - לשקרים הבזויים האלה. זה חודרני, בלתי אנושי, ולא צודק עמוקות", נכתב בתביעה.

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

התגובה של המשפיענית לתביעה

לפי הפייננשל טיימס, בני הזוג מקרון מוכנים להעיד בבית המשפט בדלאוור. הם מיוצגים על ידי משרד עורכי הדין "קלייר לוק", שהתפרסם בניצחונותיו בתיקים מסוג זה, כולל בתביעה של חברת מכונות ההצבעה "דומיניון" נגד פוקס ניוז.

בהודעה לעיתונות שפרסם המשרד, נכתב שלפני הגשת התביעה שלחו בני הזוג מקרון שלוש דרישות נפרדות לאוונס לפרסום תיקון, שכללו הוכחות הסותרות את טענותיה. לדבריהם, אוונס השתמשה במסמכים שהועברו לה כדי "להמשיך וללעוג לבני הזוג מקרון" ולהמציא "שקרים אף מזיקים יותר".

בהצהרה מטעמה מסרה דוברת של אוונס כי הפרשנית "לא מתכוונת לשתוק". "זהו ניסיון של ממשלה זרה לתקוף את חופש הביטוי המעוגן בתיקון הראשון לחוקה של עיתונאית עצמאית אמריקנית. קנדס פנתה שוב ושוב בבקשה לראיין את בריז'יט מקרון. במקום להשיב, בריז'יט מנסה להפחיד עיתונאית כדי שתיכנע. בצרפת, פוליטיקאים יכולים להתעמר בעיתונאים, אבל זו לא צרפת. זו אמריקה".

תביעות של נשיא מכהן נגד עיתונאים הן נדירות, אם כי הנשיא דונלד טראמפ הגיש תביעות רבות נגד כלי תקשורת אמריקניים בחודשים האחרונים, וחלקן הסתיימו בפשרות.

בריז'יט מקרון לא לבד

המראה והמגדר של בריז'יט מקרון מעסיק במשך שנים רבות מפיצי תיאוריות קונספירציה, אך אוונס קידמה אותן באופן משמעותי בארצות הברית. מלבד מקרון, גם פוליטיקאיות בולטות בארצות הברית, בהן קמלה האריגס ומישל אובמה, נפלו קורבן לקמפיין מיזוגני דומה שטוען שהן "גברים".

"הנרטיבים הללו נשענים על הדימוי של אישה מרמה, תוך רמיזה לא רק לכך שאנשים טרנסג'נדרים הם בהכרח שקרנים, אלא שהשקר הזה הוא שמקנה לנשים הללו כוח והשפעה", נכתב בדוח של מרכז וילסון מ-2021.

הזוג מקרון הגיש בעבר תביעות משפטיות בצרפת נגד שתי נשים שטענו כי בריז'יט מקרון נולדה כגבר. בתחילה הן הורשעו בהוצאת דיבה, אך פסק הדין בוטל לאחרונה, ובריז'יט מקרון החליטה לערער על ההחלטה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully