הפרקליטות הגישה הבוקר (חמישי) כתב אישום נגד פעילת המחאה שתכננה להתנקש בחייו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. פעילת המחאה בת ה-70 ניסתה להשיג טיל RPG ושיתפה את סביבתה הקרובה בתוכניותיה. הפרקליטות מבקשת להשאירה במעצר עד תום ההליכים.
מכריה של הנאשמת דיווחו עליה למשטרה משלא הצליחו להוריד אותה מהרעיון להתנקש בנתניהו. הנאשמת נעצרה לפני כחודש על ידי השב"כ והיחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל). לבקשת סנגורה, צו איסור פרסום הוטל על רוב פרטי החקירה.
כתב האישום מגולל את אירועי הדברים, ושופך קצת אור על רמת התכנון שהייתה באירוע. בחודש מאי האחרון, אובחנה הנאשמת כסובלת ממחלה קשה ובעקבות כך סברה שימיה ספורים. לאור האבחנה עלתה בליבה של הנאשמת תוכנית להתנקש בחיי נתניהו - "להקריב" את חייה למען המאבק "ולהציל" את מדינת ישראל.
הטלפונים נשארו בחוץ
כדי להוציא לפועל את מזימתה, הנאשמת ניסתה לגייס שני פעילי מחאה נוספים, שהכירה כשערכה בביתה פגישה בה דנו באפשרויות לשיתוף פעולה בין ארגוני מחאה שונים מוקדם יותר באותו החודש. היא יצרה קשר עם אותם פעילי מחאה דרך היישומון "Signal" (יישומון לשליחת הודעות עם אבטחה ופרטיות גבוהה) ימים אחדים לאחר האבחנה כדי לערוך פגישה. הנאשמת חידדה כי לא יכלה לקיים את השיח בגלוי ביישומון כי הדבר עלול "לטרפד הכל".
כשהגיע לביתה, הנאשמת ביקשה להיכנס לחדר השינה ולהשאיר את הטלפונים הניידים בחוץ - מחשש שיאזינו לשיחתם. במהלך השיחה שיתפה הנאשמת את פעיל המחאה באבחנתה, ועל כן על החלטתה לנסות ולהתנקש בחייו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ובכך גם לסיים את חייה. עוד שיתפה הנאשמת בחשש שלה לפגיעה משנית במאבטחי ראש הממשלה, ובנוגע לסוג הנשק בו תשתמש לביצוע התוכנית. פעיל המחאה הביע מיד את התנגדותו וכי לא ייקח חלק בתוכניתה, וביקש ממנה לחכות כמה ימים כדי שיוכל לחשוב על פעולות מחאה חלופיות - במטרה להניע אותה מתוכניתה.
"מוכנה למות כ'שהידית' כדי להציל את המדינה" - מהנאמר בחקירה
הנאשמת ערכה פגישה נוספת בביתה בנושא - ושוב ביקשה להיכנס ללא הטלפונים לחדר השינה. במהלך הפגישה שוב ניסו לגרום לנאשמת לחזור בה מתוכניתה, אך היא סירבה ואף ביקשה את עזרתם ברכישת טיל RPG שישמש אותה בהתנקשות. לאחר ניסיונות שכנוע רבים מצידם של קרוביה, הנאשמת עמדה על דעתה וסירבה לחזור בה מתוכניתה ולא הותירה להם ברירה - אלא לדווח עליה למשטרה.
במהלך החקירה, תחילה הנאשמת הכחישה כל קשר לחשד נגדה. כשגילתה מי דיווח על תוכניתה, וכי מסר להם את האמת אמרה הנאשמת שהיא לא רוצה להמשיך ולהכחיש. במהלך החקירה, הנאשמת הצהירה כי היא מוכנה למות כ'שהידית' כדי "להציל את המדינה", אמרה שהיא מיואשת מהמצב המדיני ומצבה הרפואי ולכן נרקמה המזימה בליבה אך טענה שכוונתה הייתה לבצע מעשה כמו פריצת מחסום בית ראש הממשלה ולא התנקשות בחייו של נתניהו. בהמשך אמרה שהיא לא זוכרת במדויק האם אמרה שבכוונתה להתנקש בחיי ראש הממשלה, אך זה יתכן. עוד הכחישה שניסתה להשיג אמצעי לחימה וציינה כי יש לה בעיות זיכרון והזיות.
ממערך עוטף עצורים, המעניק ייעוץ וייצוג משפטי לפעילי ולפעילות המחאה למען הדמוקרטיה, נמסר אתמול: "עם מעצרה של פעילת מחאה ולאחר שהבינה כי היא דרושה לחקירה, פנתה האישה באופן מיידי ל'מערך עוטף עצורים' לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני. לאחר זמן קצר הופסקה ההתקשרות ביננו ואיננו מייצגים כיום את האישה. המחאה כולה מוקיעה ומגנה נחרצות כל קריאה או ניסיון לאלימות מכל סוג, ובפרט כל פגיעה או איום בפגיעה בראש הממשלה או בכל נבחר ציבור. אלימות מנוגדת למהות המאבק שלנו".