ארגון הבריאות העולמי אמר אמש (שני) שמתקניו בעזה הותקפו על ידי כוחות צה"ל עם הרחבת הלחימה לעבר העיר דיר אל־בלח שבמרכז הרצועה. מנכ"ל הארגון, טדרוס אדהנום גברייסוס, טען כי כוחות צה"ל פרצו למתחם מגורים של סגל הארגון, אילצו נשים וילדים לעזוב ברגל, ואז אזקו, הפשיטו וחקרו את הגברים באיומי נשק.
טדרוס גינה גם תקיפה נפרדת של מחסן מרכזי של הארגון בעיר דיר אל־בלח, ואמר: "הפסקת אש היא לא רק חיונית, היא כבר הייתה צריכה לקרות מזמן".
בצה"ל הגיבו על הטענות והדגישו כי הזהירו את האוכלוסיה האזרחית להתפנות מהאזור וכן קיים שיח בנושא עם הארגונים הבינלאומיים הפועלים במקום. "יודגש כי צה"ל נמצא בקשר שוטף ורציף עם הארגונים הבינלאומיים, ולאורך כל המלחמה אפשר לצוותיהם להתפנות בבטחה מאזורים מפונים בתיאום עם הכוחות ובכפוף לצרכים המבצעיים. פעולות אלו נעשות בתיאום במטרה לאפשר פינוי מוסדות חיוניים למרחבים חלופיים בהתאם לצרכים העולים מהארגונים".
עוד נמסר: "כחלק מפעילות כוחות צה"ל נגד ארגוני הטרור במרחב, הכוחות עיכבו מספר חשודים בחשד למעורבות בטרור. לאחר חקירה בשטח, מרביתם שוחררו ופונו מחוץ למרחב בתיאום מול הארגונים הבינלאומיים ונדגיש כי החשודים בשטח מטופלים בהתאם לחוק הבינלאומי".
אתמול פרסמו 26 מדינות מערביות ובהן בריטניה, צרפת, אוסטרליה, קנדה והאיחוד האירופי, קריאה משותפת להפסקת הלחימה בעזה, בטענה כי "הסבל של האזרחים הגיע לשפל חסר תקדים". ההצהרה קראה להפסקת אש מיידית, שחרור החטופים והעברת סיוע הומניטרי חופשי לרצועה.
שר החוץ, גדעון סער, גינה את ההצהרה ואמר כי הלחץ הבינלאומי צריך להיות מופנה כלפי חמאס. שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי, כינה את ההצהרה "מגעילה". מנגד, מצרים - המתווכת המרכזית במלחמה - תמכה בקריאה.
הקריאות להפסקת אש באות בזמן שהעיר דיר אל־בלח נתונה תחת הפגזות כבדות. צה"ל פרסם ביום ראשון אזהרה לתושבים לעזוב את האזור, בנימוק לפעולה צבאית מתקרבת - לראשונה בעיר זו מאז תחילת הלחימה.
לפי סוכנות האו"ם לעניינים הומניטריים, בין 50 ל־80 אלף תושבים שהו באזור בעת פרסום הוראת הפינוי.
עבדאללה אבו סלים, תושב בן 48 מהעיר, סיפר לסוכנות הידיעות הצרפתית: בלילה שמענו פיצוצים עזים שזעזעו את האזור כאילו היה מדובר ברעידת אדמה", ותיאר ירי ארטילרי כבד בדרום־מרכז העיר ובאזור הדרום־מזרחי שלה. "אנחנו מאוד מודאגים וחוששים שצה"ל מתכנן פעולה קרקעית", הוסיף.