וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבית הלבן: טראמפ הופתע מהתקיפות של ישראל בסוריה

עודכן לאחרונה: 21.7.2025 / 22:53

לפי הבית הלבן, טראמפ נמצא בקשר קבוע עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושהוא התערב על מנת לעצור את ההפצצות. דוברת הבית הלבן ציינה גם את תקיפת הכנסייה הקתולית בעזה בשבוע שעבר, ואמרה שטראמפ ביקש מנתניהו "לתקן" את הדברים

תקיפות חיל האויר בדמשק, סוריה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מהבית הלבן נמסר היום (שני) כי נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הופתע מהתקיפות של ישראל בסוריה. לפי הבית הלבן, טראמפ נמצא בקשר קבוע עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושהוא התערב כדי לעצור את ההפצצות בשבוע שעבר.

דוברת הבית הלבן ציינה גם את תקיפת הכנסייה הקתולית בעזה בשבוע שעבר, ואמרה שטראמפ ביקש מנתניהו "לתקן" את הדברים. היא גם התייחסה למלחמה בעזה ולדיווחים על ההרוגים הרבים בימים האחרונים, ואמרה: "הנשיא לא אוהב לראות את זה אף פעם. הוא רוצה שההרג יסתיים ושתהיה הפסקת האש ושכל החטופים ישוחררו".

תקיפות חיל האויר בדמשק, סוריה, 16 ביולי 2025. רויטרס
"תקפנו גם בדמשק ונמשיך לתקוף במרחב דרום סוריה"/רויטרס

בעקבות האירועים האחרונים בגבול הסורי ובצל החשש להסלמה, נודע לוואלה כי צה"ל החל משבוע שעבר לעבות את כוחותיו בגזרה ולהגביר סיורים בצד הישראלי של הגבול. בצה"ל נערכו לאפשרות של ניסיונות נוספים מצד אזרחים דרוזים לפרוץ את הגדר ולעבור לשטח הסורי. בהמשך אותו היום, צה"ל תקף את המטה הכללי של המשטר הסורי בדמשק, משם מפקדי המשטר מנהלים את הלחימה ושולחים את הכוחות לעיר סווידאא'. בנוסף, הותקפה מטרה צבאית באזור ארמון הנשיאות בעיר הבירה.

מפקד פיקוד הצפון, האלוף אורי גורדין, אמר כי "אנחנו פועלים בנחישות במרחב סווידא, תוקפים מטרות של המשטר הסורי ומגבירים את הלחץ וקצב התקיפות". הוא הוסיף כי "תקפנו גם בדמשק ונמשיך לתקוף במרחב דרום סוריה. הפרות הסדר במרחב הגבול מסיטות את המאמץ המבצעי מההתקפה".

שר החוץ האמריקני, מרקו רוביו, אמר שבוושינגטון מודאגים מהתקיפות של ישראל בסוריה וקוראים לעצירת הלחימה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

ראש האופוזיציה יאיר לפיד שוחח בכאן רשת ב' והעביר ביקורת על התקיפה הישראלית בבירת סוריה. "לתקוף את הארמון בדמשק זה ערעור משטר. בעיני זה לא נכון וזה לא משרת שום מטרה אסטרטגית", אמר, אך הדגיש כי ישראל אכן צריכה להתערב להגנת הדרוזים בא-סווידא: "אני חושב שאנחנו צריכים לעזור לדרוזים ולהגן עליהם. האח של אחי הוא אחי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully