זאת התקופה שראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוקל להדיח את יו"ר ועדת החוץ וביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין, אך העדיף לסגור עמו עסקה. לפי גורמים בכירים המעורים בנעשה בקואליציה, ההחלטה מגיעה מתוך רצון לרצות את המפלגות החרדיות מחד, ולהימנע מפגיעה פומבית באדלשטיין מאידך.
רגע לפני שהוכרז רשמית כי תפקיד יו"ר ועדת החוץ וביטחון יועבר להליך בחירות פנימי בסיעת הליכוד, הוצע לאדלשטיין להמשיך בתפקידו אך בתנאי מקדים ולפיו חוק הגיוס לא יובא לדיון בוועדה שבראשותו. אדלשטיין דחה את ההצעה ואז הופעלה תכנית ב' - ההכרזה על הבחירות לראשות הוועדה.
למרות הלחצים הפוליטיים המופעלים מאחורי הקלעים, אדלשטיין אינו מתכוון לפרוש ומבהיר בשיחות סגורות כי בכוונתו להתמודד על ראשות הוועדה בבחירות שיתקיימו ביום רביעי הקרוב.
גורמים בלשכת ראש הממשלה לא ציפו שאדלשטיין יבחר להישאר במירוץ ולהתמודד על התפקיד. על פי גורמים בליכוד, פועלים אנשיו של נתניהו לעצב את תוצאות הבחירות.
במסגרת זו נעשים מאמצים לשכנע חברי כנסת מהליכוד, שכבר הודיעו על כוונתם להתמודד, להסיר את מועמדותם או לוותר מראש על ההתמודדות. המטרה, לדבריהם, היא לצמצם את הבחירות לעימות ישיר בין אדלשטיין לבין מועמד יחיד מוסכם - חבר הכנסת חנוך מילביצקי. בסביבת נתניהו מעריכים כי בהתמודדות ישירה מול אדלשטיין, יזכה מילביצקי לרוב קולות חברי הסיעה.