וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"הטיל הרס לנו את החיים אבל המדינה הורסת את ההמשך": עשרות משפחות מפ"ת דורשות פתרון

עודכן לאחרונה: 21.7.2025 / 20:05

הפגיעה הישירה שזעזעה את שכונת נווה גן השאירה עשרות משפחות ללא קורת גג. כעת, המדינה דורשת מהן להתפנות מהמלון עד 1 באוגוסט. "לא ביקשנו טובות רק לא להיזרק לרחוב", מספרת דיירת שפונתה עם שלושת ילדיה. מטעם עיריית פ"ת נמסר כי הם פועלים על מנת למצוא פתרון ראוי

בניין המגורים שנפגע מטיל איראני ברחוב אסירי ציון, בפתח תקווה, 21 ביולי 2025/איריס פרל

עשרות משפחות טרם חזרו לבתיהן מאז החלה המתקפה האיראנית. 35 ימים חלפו מאז הפגיעה הישירה של טיל איראני בבניין מגורים ברחוב אסירי ציון שבשכונת נווה גן בפתח תקווה. כעת, המשפחות שנפגעו קיבלו הודעה שנויה במחלוקת - עד ה-1 באוגוסט הן נדרשות להתפנות מהמלונות בהן שוכנו עד כה, אך לרבים אין לאן ללכת.

נטלי אבייב, בת 31 ואם לשלושה ילדים בהם ילד עם צרכים מיוחדים סיפרה לוואלה: "עבר יותר מחודש מאז שיצאנו מהבית, ואנחנו עדיין בדירת חדר במלון הרודס בהרצליה, חמישה נפשות בחדר אחד", סיפרה בקושי על התנאים. "עכשיו אומרים לנו להתפנות. לאן? דירה שהייתה עולה 8,500 ש"ח לפני חודש, היום עולה 10,000. בעלי הדירות מריחים דם, ומס רכוש מציע שנחתום על חוזה שכירות זמני עם סעיף יציאה ואין בעל דירה אחד שמוכן לזה. זה לא פתרון זה גזירה", אמרה כשהיא נואשת.

בזמן שהעירייה ומס רכוש מעבירים את האחריות זה לזה, הדיירים נשארים לבד. בלי חוזה, בלי כסף, ובלי בית. "הטיל הרס לנו את החיים אבל המדינה הורסת את ההמשך", מסכמת אבייב. "לא ביקשנו טובות רק לא להיזרק לרחוב".

בניין המגורים שנפגע מטיל איראני ברחוב אסירי ציון, בפתח תקווה, 21 ביולי 2025. איריס פרל, אתר רשמי
"לא ביקשנו טובות רק לא להיזרק לרחוב". הבניין שנפגע ברחוב אסירי ציון בפתח תקווה/אתר רשמי, איריס פרל

איריס פרל, דיירת נוספת שפונתה עם משפחתה מדירתה בשכונה הציפה את המצוקה: "הבניין שלנו נפגע מהדף לא בצורה אנושה אבל הוא חלק ממתחם של ארבעה בניינים, אז מס רכוש לא מאפשר לנו לשוב אליו בנפרד". הסבירה כמה הם ניסו לחזור לחלקת החיים שלהם אך מצד המדינה יש התעקשות וחוסר הבנה: "ניסינו להפריד את הפרויקט לא נותנים. בינתיים אומרים לנו: תמצאו דירה לחצי שנה, תכניסו סעיף יציאה אבל אף בעל דירה לא מוכן לתנאי כזה ובצדק".

לדבריה, אין שום מסמך, הבטחה כתובה או גוף רשמי שמתחייב למשהו: "עושים זומים, מדברים איתנו יפה אבל כשמבקשים התחייבות על נייר? כלום". פרל דורשת להישאר במלון עד שימצאו להם פתרון אחר: "אנחנו דורשים להישאר במלון עד שנמצא פתרון אמיתי. אחרת, 320 משפחות ימצאו את עצמן ברחוב".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

בניין המגורים שנפגע מטיל איראני ברחוב אסירי ציון, בפתח תקווה, 21 ביולי 2025. איריס פרל, אתר רשמי
"אנחנו דורשים להישאר במלון עד שנמצא פתרון אמיתי". הבניין שנפגע ברחוב אסירי ציון בפתח תקווה/אתר רשמי, איריס פרל

"עיריית פתח תקווה עוטפת את 400 המשפחות שביתם נפגע מרגע המקרה מכל כיוון אפשרי", נמסר מטעם העייריה. "מאות עובדי עירייה רתומים למענם בכל צורך שעולה, לרבות עובדים סוציאליים שנמצאים בכל בית מלון ונותנים מענה ריגשי למפונים, וכן מגוון שירותים המונגשים על ידי מינהלת הסיוע העירונית שהוקמה כדי לתת מענים פרטניים ככל שנדרש", סיכמו.

בעניין הודעת רשות המיסים על ההחלטה להארכת השהייה או סיום השהייה בבית המלון העירייה פעלה במקביל למס רכוש, וריכזה את בקשות הארכה של המפונים. גורמי הרשות עומדים מול מס רכוש בקשר רציף על מנת שיטפלו בכל פניה ויתנו מענה בהקדם. יצוין כי בהמשך לבקשת העירייה, אנשי מס רכוש יחלו לפגוש את מגישי הבקשות באופן פרטני ויפעלו למציאת פתרון ככל שיידרש. העירייה תעדכן את מגישי הבקשות לפני הגעת אנשי מס רכוש בכל אחד מהמלונות הרלוונטיים.

יצויין כי מבין שלל היוזמות של העירייה לטובת המפונים, פורסם קמפיין לאיסוף כתובות של דירות המוצעות לשכירות בעיר והוקם מאגר עירוני של דירות להשכרה תוך התאמת הדירות לצרכים של כל משפחה, כפי ששלחה. מאות משפחות נמצאות בשלבי סגירה לדירה בשכירות וחלק גדול מהן כבר שכרו דירות. "העירייה תמשיך לעשות כל שניתן מול הגורמים הרלוונטיים כדי לצור וודאות עבור המופנים", מסרו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully