לפי כתב האישום שהוגש היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בתל אביב, הרקע לאירוע הוא חוב של כ-68 אלף שקלים, אותו צבר הקורבן במשחקי הימורים שנערכו בדירה ברמת גן. לאחר שלא החזיר את הסכום במועד, יצר אחד הנאשמים קשר עם הקורבן שוב ושוב עד שהמפגש ביניהם הפך לאלים במיוחד.
באותו יום, פגש הנאשם הראשון את הקורבן ליד חנות "דרגון" ודרש את כספו. כשהקורבן אמר שאין בידו את הכסף, אחז בו הנאשם בכוח ופתח במרדף אחריו ברחובות דרום העיר. הקורבן ניסה לברוח אך נתפס כמה פעמים, חולצתו נקרעה והוא נפל לקרקע.
בשלב הזה הצטרפו למרדף שניים נוספים כולל הנאשם שהביא רכב רנו שבו נמצאו אלת ברזל, מוט דמוי פטיש ולדרמן מתקפל. יחד, תפסו את הקורבן בכוח, גררו אותו לרכב למרות התנגדותו, והחלו בנסיעה תוך כדי איומים על חייו.
האירוע נמשך כ-40 דקות, עד שהרכב עצר בחניון האצטדיון ברחוב כביר. דיווח שהעביר אזרח עירני על מספר הרכב הביא את המשטרה למקום שם נעצרו שלושת החשודים.
בחקירתם טענו הנאשמים כי מדובר ב"חוב בין חברים". הנאשם הראשון הודה שדרש כסף ושהשתמש בכוח, אך טען כי האחיזה החזקה בצווארו של הקורבן הייתה "חיבוק". הנאשם השני טען שדחף את הקורבן לרכב כדי שלא יברח, והשלישי שינה את גרסתו, תחילה טען שלא ידע את מטרת הנסיעה, ולאחר מכן טען שנסעו לתחנת משטרה.
פרקליטות מחוז תל אביב מבקשת כעת את הארכת מעצרם של השלושה עד תום ההליכים. בבקשת המעצר נטען כי מדובר באזרחי מדינה זרה שתוקף אשרת השהייה שלהם יפוג ב-31 ביולי, וכי קיים חשש ממשי לשיבוש הליכי משפט או בריחה מהארץ. עוד צוין כי אופן ביצוע העבירה, באמצע היום וברחוב מרכזי, מעיד על מסוכנות של ממש לציבור.