בית המשפט המנהלי במרסיי ביטל את הצו העירוני שהוציא ראש עיר מקומי בריביירה הצרפתית, אשר אסר על שחייה בבורקיני - בגד ים המכסה את מרבית הגוף ונלבש לרוב בידי נשים מוסלמיות. השופטים קבעו כי הצו מהווה "פגיעה חמורה ובלתי חוקית בזכויות יסוד", וכי אין הצדקה בטיחותית או בריאותית לאיסור.
ראש העיר, רנה-פרנסיס קרפנטייה, נימק את הצו משיקולי בטיחות, וטען כי בגדי ים המכסים את כל הגוף אינם מבטיחים ציפה מספקת לפי עקרון ארכימדס. לדבריו, ביגוד כזה מגביר את סכנת הטביעה ומהווה סיכון לשחיינים ולכוחות ההצלה.
הצו, שהוצא ביוני 2024, כמעט ולא עורר תשומת לב ציבורית - עד לתחילת החודש, אז נדרשה צעירה מוסלמית בת 18 ממרסיי לצאת מהמים לאחר שזוהתה כשהיא לובשת בורקיני. על פי העדות של אחיה התאום, ששהה עמה בחוף, פקחים עירוניים הורו לה לצאת מהים. כאשר משפחתה ביקשה לדעת במה חטאה, השיבו השוטרים כי בגד הים שלה "אינו תקין".
לדבריו של האח, האירוע גרר ויכוח סוער בין נופשים, וחלקם אף הביעו תמיכה במשפחה. למקום הוזעקו תגבורות משטרה, שאיימו בקנס אם המשפחה לא תעזוב את החוף. הצעירה, לדברי האח, נפגעה קשות מהאירוע, ומאז מסתגרת, נמנעת ממפגשים חברתיים ומסרבת לדבר על המקרה.
ארגוני זכויות אדם מתחו ביקורת על השימוש בעקרון ארכימדס כהצדקה משפטית לאיסור, וטענו כי מדובר בניסיון להסוות אפליה דתית. בעקבות פניית ארגון "הליגה לזכויות האדם", קבע בית המשפט כי רשות מקומית רשאית לאסור לבוש מסוים רק כאשר יש חשש ממשי להפרת הסדר הציבורי - תנאי שלא התקיים במקרה זה.
הפסיקה חידדה מחדש את המחלוקת הציבורית בצרפת סביב לבוש דתי במרחב הציבורי. בשנים האחרונות נאסרו חיג'אבים בבתי ספר ציבוריים (2004), וכן בורקות וניקאבים במרחב הציבורי (2011), בטענה שמדובר באי התאמה לעקרונות החילוניות של צרפת ולשיקולי ביטחון.
בעוד פעילי זכויות אדם בירכו על החלטת בית המשפט, אחרים - כמו אנז'-פייר ויבוני, ראש עיריית סיסקו שבקורסיקה, אשר אסר בעבר על בורקיני בעקבות תגרה, הביעו תסכול, וטענו כי ראש עיריית קרי לה-רו נכנע לקיצוניים ו"רק ניסה למנוע בעיות".