העימות בסוודיא החל בעימות חריף בין בדואים לדרוזים שהגיע לכדי חילופי אש והרג לפי מקורות בישראל, המשטר הסורי שלח כוחות לאזור על מנת להרגיע את הרוחות ולהפגין משילות, אך היא גלשה להשפלה, לאלימות ולרצח.
מנגד, לטענת קציני מילואים בפיקוד צפון לא התקבלה שום התרעה על אירועים חמורים נגד דרוזים, שמהם ניתן היה לגזור כי למעלה מ-1,000 דרוזים ישראלים יחצו את הגבול כדי לסייע לקרובי משפחתם.
גורם בצה"ל אמר כי האירוע צריך להיחקר ברמה המטכ"לית כדי להבין מדוע אמ"ן לא התריע על ההשלכות, וזאת לאחר שהדרג המדיני הדגיש בפומבי מאז נפילת משטר אסד כי לא יאפשר פגיעה בדרוזים ממנה ניתן היה להבין שיהיו לכך השלכות בישראל. לדבריו, לא כל הדרוזים שחצו לשטח סוריה שבו לישראל.
עם זאת, באמ"ן מתעקשים שכבר בשבוע שעבר הציגו למטכ"ל הערכה שלפיה אנשיו של א־שרע ינסו לנצל את המהומות בסווידא ובסבירות גבוהה יתערבו ולבסוף יכבשו אותה. עכשיו נשאלת השאלה: האם הטמיעו את המידע, ומה עשו איתו בפיקוד הצפון? גורמים בפיקוד טוענים כי לא קיבלו מידע שכזה.
מוקדם יותר, צה"ל תקף את המטה הכללי של המשטר הסורי בדמשק, משם מפקדי המשטר מנהלים את הלחימה ושולחים את כוחות לעיר סווידא. בנוסף, הותקפה מטרה צבאית באזור ארמון הנשיאות בעיר הבירה. גורם במשרד הפנים הסורי אמר לסוכנות הידיעות הרשמית כי הושגה הפסקת אש בסווידא. גם אתמול הוכרזה הפסקת אש שהופרה במהירות.
מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין, אמר כי "אנחנו פועלים בנחישות במרחב סווידא, תוקפים מטרות של המשטר הסורי ומגבירים את הלחץ וקצב התקיפות". הוא הוסיף כי "תקפנו גם בדמשק ונמשיך לתקוף במרחב דרום סוריה. הפרות הסדר במרחב הגבול מסיטות את המאמץ המבצעי מההתקפה".
סגן הרמטכ"ל, אלוף תמיר ידעי, קיים הערכת מצב במג'דל שמס עם האלוף גורדין, מפקד אוגדה 210, תת-אלוף יאיר פלאי, מפקד מחוז צפון במשטרה, ניצב מאיר אליהו, וראשי מועצות מהגליל והגולן.