דיווח מסתורי אודות סגירת המרחב האווירי מעל שמי איראן רץ בשעות האחרונות ברשתות החברתיות ובקבוצות הטלגרם. הדיווח, שככל הנראה מסתמך על הודעה של חברת התעופה הטורקית "טורקיש איירליינס", מודיע כי בטורקיה החלו בביטולי טיסות לאירן עיראק וירדן ללא הסבר ברור בשעה האחרונה. אולם בבדיקה קצרה באתר החברה, ניתן לראות כי מדובר בהודעה ישנה של החברה שעוסקת בביטולי טיסות מאז 13 ביוני - ולא בביטולים חדשים.
"הודעה חשובה בנוגע לטיסות לאיראן, עיראק, סוריה, ירדן ולבנון", נכתב באתר החברה. "עקב ההתפתחויות המשפיעות על טיסותיה של טורקיש איירליינס לאיראן, עיראק, סוריה, ירדן ולבנון בין 13 ביוני ל-31 ביולי 2025, נוסעים שהזמינו טיסות אלו זכאים לשינויי הזמנה ללא תשלום, כמו גם החזרים והארכות כרטיסים".
מפיצי השמועות לא הסתפקו רק בהודעת חברת התעופה, והסתמכו גם על אפליקציות שעוקבות אחרי נתיבי התעופה בעולם - שם נראים השמיים של איראן ריקים ממטוסים. גם במקרה זה, מדובר ככל הנראה במידע שגוי, שכן, שעות הטיסות באיראן הן בין 5 לפנות בוקר ועד 18 בערב, ועל כן השמיים נראים ריקים ממטוסים.
لا صحة لإغلاق المجال الجوي الإيراني.. مجددا نذكر ان الرحلات الجوية في #إيران بعد انهاء الحرب تجري بين ساعات 5 فجراً الى 18 مساء ولن تجري حاليا اي رحلات خلال الليل.
— Mehrdad Khalili (@m_Khalili93) July 13, 2025
ברשתות התקשורת הערביות כבר החלו להתייחס לשמועות ולהזימן. עיתונאי איראני מסר בעמוד ה-X שלו: "אין אמת בדיווחים על סגירת המרחב האווירי של איראן. נזכיר מחדש כי הטיסות באיראן לאחר סיום המלחמה הן בין השעות 5 לפנות בוקר ועד 18 בערב - כשאין טיסות בכלל במהלך הלילה".
גם ערוץ "סקיי ניוז" בערבית דיווח כי לא בוטלו שום טיסות מנמל-התעופה של איסטנבול לטהראן, בגדאד או רבת-עמון.
משרד התחבורה של עיראק הכחיש לפני זמן קצר בפני סוכנות הידיעות הרשמית של עיראק את הדיווחים על סגירת המרחב האווירי של עיראק והודגש כי אין אמת בדיווחים על הפסקת הטיסות בין עיראק לטורקיה. עוד ציין משרד התחבורה של עיראק כי נמלי-התעופה של עיראק והמרחב האווירי של המדינה - פתוחים בפני כל החברות.