וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בניגוד לעמדת המשטרה: העיתונאי החרדי שבירך על נפילת חיילים שוחרר למעצר בית

עודכן לאחרונה: 13.7.2025 / 13:50

ישראל פריי שנעצר בחשד להסתה לטרור, כתב בשבוע שעבר לאחר נפילת חמישה לוחמים כי "העולם טוב יותר הבוקר, ללא 5 צעירים שהשתתפו באחד הפשעים האכזריים נגד האנושות". המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשבועיים, אך השופטת הורתה להשאירו במעצר בית עד ליום שישי

ישראל פריי שוחרר למעצר בית/מערכת וואלה

שופטת בית משפט השלום בתל אביב, רווית פלג בר-דיין, הורתה היום (ראשון) על שחרורו של העיתונאי החרדי ישראל פריי למעצר בית בתנאים מגבילים, חרף בקשת המשטרה להאריך את מעצר הבית לשבועיים.

פריי נעצר ביום רביעי האחרון, לאחר שפרסם פוסט ברשת X שבו כתב: "העולם טוב יותר הבוקר, ללא 5 צעירים שהשתתפו באחד הפשעים האכזריים נגד האנושות. למרבה הצער, עבור הילד בעזה שעכשיו מנותח ללא חומרי הרדמה; הילדה הגוועת מרעב והמשפחה שמכווצת באוהל תחת הפצצות, זה לא מספיק. זוהי קריאה לכל אמא ישראלית: אל תהיי הבאה לקבל את הבן בארון כפושע מלחמה. סרבו".

בעקבות הפוסט נפתחה חקירה בחשד להסתה לטרור ולפרסום דברי שבח למעשה טרור. בדיון שנערך היום, חמישה ימים לאחר מעצרו, קבעה השופטת כי אף שקיים חשד סביר לביצוע עבירה, אין הצדקה להותיר את החשוד במעצר, ולפיכך הורתה לשחרר את פריי למעצר בית מלא עד ליום שישי הקרוב.

ישראל פריי, דיון הארכת מעצר, בימ"ש השלום ת"א, 13 ביולי 2025. אבשלום ששוני, פלאש 90
קיים חשד סביר לביצוע עבירה, אבל אין הצדקה להותיר אותו במעצר. ישראל פריי/פלאש 90, אבשלום ששוני

בטרם נעצר כתב: "הנה הילדים שחיילי צה"ל "הקדושים" טבחו"

עם פרסום הציוץ שלו ביום שלישי התעוררה סערה ציבורית. לכך התייחס כשכתב: "סיימתם לחלק לי עצות וקללות? יופי, עכשיו ס'תכלו להם בעיניים. הנה הם הילדים שחיילי צה"ל "הקדושים" שלנו טבחו. איך אתם לא מתביישים להיות בצד שמהלל אותם במקום להעיף את המדים המגונים? סרבו. עכשיו". לפני שנעצר עוד הספיק לכתוב: "כמה הרוגים, דמעות וסבל עוד יהיו לפני שתעיפו את המדים ותעלימו מהרשת כל איזכור לכך שהייתם חלק מהצבא האכזרי שביצע אותם?".

sheen-shitof

עוד בוואלה

מיקום אסטרטגי, נוף מרהיב ודירות מפוארות: השכונה המסקרנת שנבנ

בשיתוף אאורה נדל"ן

ציוצים של ישראל פריי. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
"כמה הרוגים, דמעות וסבל עוד יהיו לפני שתעיפו את המדים?". מתוך חשבון ה-X של פריי/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully