נשיא איראן מסעוד פזשכיאן נפצע ברגלו בעקבות תקיפה אווירית ישראלית על ישיבה של המועצה העליונה לביטחון לאומי במהלך המלחמה - כך דיווחה הלילה (ראשון) סוכנות הידיעות פארס, המזוהה עם משמרות המהפכה.
לפי הדיווח, התקיפה בוצעה בבוקר יום שני, ב-16 ביוני, בעת שישיבת המועצה העליונה לביטחון לאומי התקיימה בקומות התחתונות של מבנה במערב טהראן. עוד דווח שהנשיא פזשכיאן, יו"ר הפרלמנט מוחמד באגר קאליבאף, ראש הרשות השופטת מוחסני אג'אי ובכירים אחרים השתתפו בפגישה.
בפארס טענו ששש פצצות או טילים כוונו לנקודות הכניסה והיציאה של הבניין כדי לחסום את דרכי המילוט ולשבש את זרימת האוויר, בדומה למבצע שבו חוסל מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה בביירות בספטמבר שעבר. נסראללה שהה אז עם בכירים אחרים בחיזבאללה בבונקר עמוק מתחת לאדמה, שכל פתחיו נחסמו בתקיפות של חיל האוויר.
הערוץ הסעודי אל-חדת' פרסם מה שהוא תיאר כתיעוד מהתקיפה, שבו נראות פטריות עשן עולות מאזור הררי.
תיעוד סעודי: זו התקיפה שכוונה נגד נשיא איראן
مشاهد للغارة الإسرائيلية التي استهدفت الرئيس الإيراني مسعود بزشكيان في يونيو الماضي#بزشكيان#إيران#ستوديو_الحدث#قناة_الحدث pic.twitter.com/sL8sgfTJVf
— الحدث عاجل (@Alhadath_Brk) July 13, 2025
לפי פארס, בעקבות הפיצוצים נותק החשמל, אך הבכירים הצליחו להימלט דרך פתח חירום שהוכן מראש. הנשיא וכמה בכירים אחרים נפצעו קל ברגליים בעת היציאה. עוד דווח שלאור המידע המדויק שעליו התבססה המתקפה, הרשויות חוקרות אפשרות של מסתנן.
לפני כמה ימים אמר בכיר משמרות המהפכה מוחסן רזאאי לטלוויזיה הממלכתית כי ישראל "תקפה שש נקודות במקום שבו התכנסה המועצה העליונה לביטחון לאומי", מבלי שנגרם נזק.
פזשכיאן עצמו טען שהיה יעד לחיסול של ישראל, בריאיון שהעניק לעיתונאי האמריקני טאקר קרלסון ופורסם בשבוע שעבר. "הם פעלו בהתאם, אבל הם נכשלו", אמר כשנשאל אם הוא סומן על ידי ישראל, מבלי לפרט.