תושב צפת, בן 31, היכה את אימו ואיים עליה רק בגלל שהיא מנעה ממנו לקחת את הקנאביס הרפואי של אביו, שבאותה עת היה בבית חולים. המשטרה עצרה את הבן התוקף, חקרה אותו והשבוע הוגש נגדו כתב אישום.
רס"מ האדי גדבאן, חוקר בתחנת המשטרה בצפת, סיפר לוואלה כי באחד הימים בראשית החודש שעבר, התקשרה לתחנה אשה, תושבת העיר, ואמרה שבנה תקף אותה והוא ממשיך לאיים עליה ואמרה שהיא נעלה את עצמה בחדר בדירה, מחשש שימשיך לפגוע בה. בין השאר צעק הבן על אימו - "מי את? אני אהרוג אותך". צוות של שלושה שוטרים הגיע למקום ואז הנאשם התחיל לקלל אותם אמר ש"המדינה יכולה למצוץ לו" ואיים עליהם ש"יפרק אותם" ו"יזיין אותם" ובהמשך התנגד למעצר.
במהלך החקירה שלו עלה גם מקרה מחודש מאי, שגם בו תקף את הוריו, אולם אז חששו ההורים להגיש נגדו תלונה. התברר כי לאב נגרמו אז חבלות, דימום ושריטות. גם תקיפה זו היתה נוכח הסירוב לאפשר לו לקחת את הקנאביס הרפואי של אביו. נגד הנאשם תלוי עונש על תנאי מלפני שנתיים, גם אז בעקבות מעשי אלימות כלפי הוריו.
כתב האישום נגד הבן הסורר הוגש בבית משפט השלום בקרית שמונה על ידי שלוחת התביעות של המשטרה במחוז צפון. לנאשם מיוחסות עבירות איומים תקיפה הגורמת חבלה והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. החוקר גדבאן אמר כי הוא "פונה לציבור ומבקש שבמקרים של אלימות בתוך התא המשפחתי, ידווחו לנו על כך. יש תמרורי אזהרה שאי אפשר להתעלם מהם וכדאי לדווח לנו עליהם וביחד נגן על הבית".