"אתה חבר ובעל ברית": ראש הממשלה נתניהו נפגש היום (רביעי) עם שר ההגנה האמריקני פיט הגסת' בוושינגטון, בפגישה השניים הודו האחד לשני על תפקוד שני הצבאות במהלך התקיפות באיראן בחודש שעבר. נתניהו הדגיש את ההערכה הרבה לצבא ארה"ב ואת חשיבות הברית האסטרטגית, ואילו הגסת' ציין את תרומתם של חיילי צבא ארה"ב והמנהיגות האפקטיבית של מפקד פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית, הגנרל קורילה. השניים הדגישו את עקרון "שלום מתוך כוח" כבסיס למדיניות המשותפת, והביעו תקווה להישגים מדיניים עתידיים על בסיס זה.
"כל העולם הבחין. כל איראן הבחינה. המזרח התיכון כולו הבחין בחוזקה של הברית שלנו. זה היה כמו מלחמה של שני אריות. יש לנו הערצה והערכה לכל מה שעשיתם", אמר נתניהו לשר ההגנה כשזהו החזיר בשבחים לנתניהו: "תודה שאתה חבר ובעל ברית. יש הרבה בעלי בריתות. ויש בעלי בריתות שמבצעות".
נתניהו אמר בהצהרה לעיתונאים הערב בבית הלבן כי "אנחנו עובדים במרץ להביא לשחרור חטופינו, תוך שמירה על האינטרסים". עוד הוסיף כי לתושבי רצועת עזה צריכה להיות הזכות לעזוב את הרצועה, "מי שלא רוצה להיות שם - צריך לאפשר לו לעזוב".
בהקשר לדיווחים כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מפעיל לחץ כבד על נתניהו להגיע לעסקה, הגיב נתניהו: "הדיווחים האלה משעשעים ואין להם קשר למציאות, והם היו גם לפני התקיפה באיראן".
בתוך כך, משפחות החטופים שנמצאות בוושינגטון לאורך כל ימי הביקור של נתניהו הוזמנו לקבלת פנים חגיגית, שתתקיים הערב בשעה 20:00 בבלייר האוס, בהשתתפות ראשי ארגונים יהודיים בארה"ב, מנהיגים אוונגליסטים, בכירים בממשל ומקורבי ראש הממשלה.
משפחות החטופים קיוו להיפגש עם השליח המיוחד של הבית הלבן סטיב ויטקוף כדי לשמוע ממנו על ההתפתחויות במשא ומתן, אולם וויטקוף טס הלילה לקטאר. בתור חלופה, אורגנה למשפחות פגישה עם מרטין מרקס, מנהל קשרי הממשל עם הקהילה היהודית בבית הלבן. הפגישה נקבעה לשעה 18:00, לפני פגישת המשפחות עם נתניהו הערב.
עוד מדינות יצטרפו להסכמי אברהם?
בכירים מכמה מדינות באפריקה ביקשו להיפגש עם ראש הממשלה נתניהו בזמן ביקורו בארצות הברית, כשלשכתו מקיימת היום (רביעי) מגעים עם אותן מדינות כדי לערוך את הפגישות בהתאם ללוח הזמנים של ראש הממשלה בביקור המדיני. לפי שעה לא ידוע על פגישות נוספות שנקבעו או על התארכות ביקור נתניהו מעבר לידוע.
ברקע ביקורו של ראש הממשלה בוושינגטון וההצהרות האופטימיות בדבר האפשרות להרחבת הסכמי אברהם, איש עסקים ופעיל פוליטי סורי הגיע היום לביקור חריג בכנסת והשתתף בכנס השנתי של שדולה חדשה לקידום הסדר ביטחוני אזורי. הפעיל, שאדי מרטיני, סיפר שנפגש לפני כשבועיים עם נשיא סוריה א-שרע לפגישה ממושכת, שבה דובר רבות על ישראל, ולדבריו, א-שרע אמר לו: "יש הזדמנויות כאלה במזרח התיכון פעם במאה, אבל החלון לא תמיד יהיה פתוח. בואו ננצל את החלון הזה, לא לפספס את זה, כי אני רוצה שילדים ישראלים, סוריים, סעודים, פלסטינים וירדנים יגדלו עם תקווה".