וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

היועמ"שית: צה"ל הציג תכנית נגד השתמטות - מהחודש, מעצרים יבוצעו בפועל

עודכן לאחרונה: 9.7.2025 / 14:46

דברי היועצת המשפטית לממשלה נמסרים ברקע משבר חוק הפטור מגיוס והסערה סביבו, וברקע הלחץ הכביר שמפעילות המפלגות החרדיות על נתניהו בנידון. לדבריה, ייעצרו משתמטים בין היתר במעברי גבול, במחסומים ובמפגשים אקראיים עם המשטרה

גלי בהרב מיארה, היועצת המשפטית לממשלה, כנס עורכי הדין 2025/ביני אשכנזי

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, הצהירה היום (רביעי) כי צה"ל הציג תכנית לאכיפה מוגברת נגד השתמטות.

בין היתר, כך לדבריה, יבוצעו מעצרים בפועל של משתמטים במעברי גבול, במחסומים ובמפגשים אקראיים עם משטרת ישראל, כמו גם במסגרת פעולות יזומות נוספות.

מחאה של חרדים על רקע גיוס לצה"ל , במהלכה נחסמו כבישים. 5 במאי 2025. דוברות משטרת ישראל
מחאה של חרדים על רקע גיוס לצה"ל , במהלכה נחסמו כבישים. 5 במאי 2025/דוברות משטרת ישראל

למה זה חשוב:

  • צה"ל מוסר כי בחודש הקרוב תחל אכיפה מוגברת נגד משתמטים, באופן כללי (לא רק נגד חרדים). יתבצעו מעצרים, בדיקות במעברי גבולות ובמפגשי אקראי של המשטרה. בנוסף, יתבצעו פעולות יזומות של המשטרה נגד משתמטים.
  • ממסמך היועמ"שית עולה קרע מול הממשלה - שלא מקדמת את הסנקציות המנהליות כלפי משתמטים, החולשות גם למשל לאי זכאויות להטבות בדיור והנחות לעסקים קטנים. מולה, צה"ל נכנס כעת לתמונה באופן מלא.
  • בנוסף, צה"ל מקצר את זמן ההכרה במי שלא מתייצב לצו ראשון כמשתמט. במקום שמונה חודשים, כפי שהיה עד כה, מי שלא יתייצב יוכר כמשתמט כבר תוך ארבעה חודשים.
sheen-shitof

עוד בוואלה

פיטרו חוגגת יום הולדת עגול ואתם נהנים ממבצע של פעם ב-60 שנה

בשיתוף פיטרו

דברי היועצת המשפטית לממשלה נמסרים ברקע משבר חוק הפטור מגיוס והסערה סביבו, הזעם החרדי על העיכובים בקידום חוק הפטור מגיוס, והלחץ הכביר שמפעילות המפלגות החרדיות על ראש הממשלה בנימין נתניהו בנידון.

הבוקר (רביעי), פורסם מאמר המערכת של "יתד נאמן", הביטאון הרשמי של דגל התורה, בו נמסר איום מרומז על עתידו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. תחת הכותרת "לקחי העבר", המאמר אינו מזכיר את נתניהו בכלל, ומוקדש כל כולו לוינסטון צ'רצ'יל, ראש ממשלת בריטניה בזמן מלחמת העולם השניה, ואחד המנהיגים הנערצים ביותר והמצוטטים ביותר על ידי ראש הממשלה. המשל: צ'רצ'יל הוביל את בריטניה לניצחון מהולל על גרמניה הנאצית, אך אחרי המלחמה הוא הפסיד בבחירות ומפלגת הלייבור זכתה בראשות הממשלה. הנמשל, הלקח, המסר והנמען: נתניהו בעצמו. "להבטחות השווא ולהתנכרות לצרכי העם ובהם אנשים שהיו אוהדיו ותומכיו היה מחיר כבד. הוא נותר ללא ראשות הממשלה", נכתב במאמר.

"צ'רצ'יל שהפך לגבור המלחמה ושיכור הניצחון, לא היה עם האצבע על הדופק של בני עמו ולא זיהה את השינוי. כשיכור ניצחון הוא זלזל בעוצמת התסיסה והבטיח הבטחות סרק על שינויים. הוא לא היטה אוזן לצרכי העם, ובמקום לבצע תיקון בבית, הוא מכר להם נאומי ניצחון", נכתב במאמר. "ובעוד שהמצביא וראש הממשלה הבריטי הזניח את צרכי מדינתו ואת קהל בוחריו בדאגתו לעולם בטוח יותר וליצירת בריתות חדשות על פני הגלובוס הודח צ'רצ'יל האהוד והנערץ מכסאו על ידי העם".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully