וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צרפת: המשטרה פשטה על מטה מפלגת הימין הקיצוני - "מסע הטרדה פוליטי"

עודכן לאחרונה: 9.7.2025 / 12:27

20 שוטרי היחידה הכלכלית ושני שופטים חוקרים פשטו הבוקר על משרדי מפלגת הימין "האיחוד הלאומי" בפריז והחרימו מסמכים ונתונים חשבונאיים ממערכות הבחירות האחרונות. נשיא המפלגה טוען: "פגיעה חמורה בפלורליזם ובשאיפה לחילופי שלטון דמוקרטיים"

מארין לה פן, מנהיגת הימין בצרפת, מגיעה לבית המשפט עבור גזר דינה/קרדיט: רויטרס

משטרת צרפת פשטה הבוקר (רביעי ) על מטה מפלגת הימין הקיצוני "האיחוד הלאומי" (RN), כך הודיע נשיא המפלגה, ז'ורדן ברדלה, בפוסט שפרסם ברשת החברתית X.

לדבריו, הפשיטה החלה בשעה 8:50 בבוקר וכללה כ־20 שוטרים מהיחידה הכלכלית, חמושים ולבושי אפודים חסיני ירי, בליווי שני שופטים חוקרים. הפשיטה בוצעה גם במשרדיהם של בכירי הנהגת המפלגה.

במהלך הפעולה החרימו החוקרים את כלל ההתכתבויות, המסמכים והנתונים החשבונאיים של המפלגה, לרבות חומרי קמפיין מכל מערכות הבחירות האחרונות - אזוריות, נשיאותיות, הפחירות לפרלמנט ולפרלמנט האירופי. נכון לעכשיו, לדברי ברדלה, לא נמסר למפלגה מהו הבסיס המשפטי המדויק לפעולה.

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

נשיא מפלגת הימין הקיצוני האיחוד הלאומי ז'ורדן ברדלה מציג את מדיניות מפלגתו בפריז, 24 ביוני 2024. רויטרס
נשיא מפלגת הימין הקיצוני האיחוד הלאומי ז'ורדן ברדלה מציג את מדיניות מפלגתו בפריז, 24 ביוני 2024/רויטרס

ברדלה טען כי מדובר בפעולה דרמטית וחסרת תקדים, והאשים את השלטונות במסע הטרדה מכוון כלפי מפלגת אופוזיציה. "זוהי פגיעה חמורה בפלורליזם ובאפשרות לחילופי שלטון דמוקרטיים," אמר. "מעולם בתולדות הרפובליקה לא הופנתה מתקפה כה נחושה כלפי מפלגת אופוזיציה."

ז'ורדן ברדלה ומארין לה פן. טוויטר, אתר רשמי
ז'ורדן ברדלה ומארין לה פן/אתר רשמי, טוויטר

הפשיטה חודשים ספורים לאחר הרשעתה של מנהיגת המפלגה, מרין לה פן בעבירה של מעילה בכספי ציבור של האיחוד האירופי. על פי פסק הדין, לה פן השתמשה בכספים שיועדו למימון עוזרים פרלמנטריים בפרלמנט האירופי למטרות פוליטיות פנימיות בצרפת. היא נדונה לשנתיים מאסר בפועל ולא תוכל להתמודד בבחירות לנשיאות בשנת 2027. לה פן ערערה על גזר הדין, ממשיכה להכחיש את ההאשמות וטוענת לרדיפה פוליטית

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully