וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בארה"ב חוקרים: מי מתחזה לשר החוץ באמצעות AI ומתקשר לדיפלומטים זרים?

עודכן לאחרונה: 9.7.2025 / 7:05

אדם לא ידוע יצר קשר עם לפחות חמישה אנשים - שלושה דיפלומטים זרים, מושל וחבר קונגרס - באמצעות קול מזויף שחיקה את מרקו רוביו. לפי דיווחים, הוא ניסה לתמרן גורמים בכירים כדי לגשת למידי, אך המתיחות "לא היו מתוחכמות מדי" ולא צלחו

משרד החוץ האמריקני פתח בחקירה אחרי שאדם מתחזה השתמש בבינה מלאכותית כדי לחקות את שר החוץ מרקו רוביו ויצר קשר עם שלושה שרי חוץ זרים - כך דיווחו אתמול (שלישי) כלי תקשורת אמריקניים.

לפי מברק של משרד החוץ, "גורם לא ידוע" השתמש בקול שנוצר באופן מלאכותי של רוביו כדי ליצור קשר עם גורמים רשמיים באמצעות אפליקציית המסרים סיגנל. המסמך ציין כי האדם יצר קשר עם לפחות חמישה אנשים, כולל שרי החוץ, מושל אמריקני וחבר קונגרס.

משרד החוץ האמריקני אישר שהוא מודע לאירוע וציין שהוא נוקט צעדים לשיפור ההגנה בתחום אבטחת הסייבר. לפי וושינגטון פוסט, ההתחזות נחשפה לראשונה במסמך של משרד החוץ מתאריך 3 ביולי, שנשלח ל"כל המשלחות הדיפלומטיות והקונסולריות".

המסמך ציין כי חשבון סיגנל מזויף נוצר באמצע חודש שעבר עם שם המשתמש marco.rubio@state.gov, שיצר קשר עם לפחות חמישה אנשים.

"הגורם השאיר הודעות קוליות בסיגנל עבור לפחות שני אנשים ספציפיים, ובמקרה אחד שלח הודעת טקסט שהזמינה את האדם לתקשר דרך סיגנל", נכתב במסמך. המסמך לא זיהה את שמות הבכירים שאליהם פנה אותו מתחזה או מה נאמר בהודעות הקוליות הללו.

"אין איום סייבר ישיר על המשרד מהקמפיין הזה, אך מידע ששותף עם צד שלישי עלול להיחשף אם אנשים ספציפיים ייפגעו", נכתב במסמך.

הרשויות האמריקניות אינן יודעות מי עמד מאחורי ההתחזויות, אך הן מאמינות כי מטרת האדם הייתה לתמרן גורמים ממשלתיים בכירים כדי להשיג גישה למידע. בסוכנות הידיעות אי-פי דווח מפי גורם אמריקני שדיבר בעילום שם כי המתיחות לא הצליחו ו"לא היו מתוחכמות במיוחד".

עם זאת, המברק של משרד החוץ התייחס לניסיון דומה שנעשה באפריל ושיוחס להאקר הקשור לרוסיה, ששניהל קמפיין פישינג נגד צוותי חשיבה, פעילים ומתנגדי משטר ממזרח אירופה ובכירים לשעבר במשרד.

רוביו עצמו לא התייחס להתחזות אליו, שאינה הייתה הפעם הראשונה שבה נעשה ניסיון לחקות פוליטיקאים בכירים כדי להפיל בפח אחרים. לפני כמה שבועות דווח בוול סטריט ג'ורנל שהרשויות חוקרות ניסיון לחקות את ראש הסגל של הבית הלבן, סוזי ווייס.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully