וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תאונה קטלנית בבקעת הירדן: שני רוכבי אופנוע נהרגו

עודכן לאחרונה: 8.7.2025 / 13:46

האופנוע והרכב עלו באש לאחר ההתנגשות הקטלנית בכביש 90. צוותי מד"א קבעו את מותם של הרוכבים בזירה. נהג הרכב נפצע קל, המשטרה פתחה בחקירה

תאונה קטלנית בנגב/27 א׳

תאונת דרכים קשה התרחשה הבוקר (שלישי) בכביש 90 סמוך לצומת פצאל שבבקעת הירדן. שני גברים כבני 30, שרכבו יחד על אופנוע, נהרגו לאחר שהתנגשו ברכב פרטי. צוותי מד"א שהוזעקו למקום נאלצו לקבוע את מותם בזירה. נהג הרכב נפצע באורח קל וקיבל טיפול רפואי במקום.

על פי עדות הצוות הרפואי, האופנוע והרכב עלו באש לאחר ההתנגשות. חובשי מד"א שנכחו בזירה סיפרו: "מדובר בתאונת דרכים מזעזעת. ראינו את 2 רוכבי האופנוע שוכבים על הכביש כשהם מחוסרי הכרה לצד האופנוע והרכב שעלו באש. ביצענו בדיקות רפואיות אבל הפציעה שלהם הייתה מאוד קשה ונאלצנו לקבוע את מותם במקום. במקביל הענקנו טיפול רפואי לנהג הרכב שנפצע באורח קל".

2 הרוגים בתאונת אופנוע בפצאל, 8 ביולי 2025. מד"א
זירת התאונה בכביש 90/מד"א

לזירה הוזעקו גם לוחמי אש ממרחב שומרון, שפעלו לכיבוי הרכב והאופנוע שעלו באש. מפקד הצוות, מוטי אגאי, תיאר: "עם ההגעה למקום זיהינו אופנוע ורכב פרטי העולים באש, מיד התחלנו בפעולות לכיבוי כלי הרכב בעזרת קצף, תוך שאנו שומרים על בטיחות כלל הצוותים הפועלים בזירה".

לדבריו, במהלך הכיבוי אירעו פיצוצים ברכב הפרטי: "במהלך כיבוי הרכב הפרטי החלו פיצוצים של תחמושת שהייתה ברכב, וביצענו כיבוי ממרחק עד שהתאפשר להתקרב לרכב לטובת כיבוי מוחלט וזיכוי הזירה. מדובר בזירה קשה ומורכבת בה נדרשנו לפעול במשנה זהירות ובו זמנית לחתור למגע עם האש, זאת כדי למנוע פגיעות נוספות בנפש".

כוחות משטרה במקום פתחו בחקירת נסיבות התאונה. הכביש באזור נחסם לתנועה למשך זמן קצר.

sheen-shitof

עוד בוואלה

מיקום אסטרטגי, נוף מרהיב ודירות מפוארות: השכונה המסקרנת שנבנ

בשיתוף אאורה נדל"ן

2 הרוגים בתאונת אופנוע בפצאל, 8 ביולי 2025. דוברות כב"ה
האופנוע והרכב עלו באש/דוברות כב"ה

לפי עמותת אור ירוק 234 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מתחילת שנת 2025 כאשר 54 מהם רוכבי אופנועים וקטנועים. 23% מכלל ההרוגים בתאונות דרכים מתחילת שנת 2025 הם רוכבי אופנועים וקטנועים-כמעט אחד מכל ארבעה.

עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "אני מבקש להביע תנחומים בעקבות התאונה הקטלנית. מדינת ישראל מפקירה את רוכבי האופנועים והקטנועים. בשנים האחרונות אנחנו עדים לעליה חדה במספר הרוכבים ההרוגים. אסור שהנתונים הקשים יתקבלו באדישות ולכן חייבים למקד פעילות לטובת בטיחות הרוכבים. יש לשפר את התשתיות כך שיגנו על הרוכבים ולא יהרגו אותי. יש לעודד את הרוכבים להצטייד באביזרים ומערכות בטיחות. במקביל, יש להגביר את המודעות לרכיבה נכונה ובטוחה. חיבור הפעולות לכדי תכנית פעולה יכולות לעשות את ההבדל בין חיים ומוות ולהציל את חיי הרוכב הבא".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully