ד"ר ורדה ברש, בת 80 ממבשרת ציון, היא האישה שנרצחה ביום שישי האחרון, ככל הנראה על ידי העובד הזר שטיפל בבעלה, והתאבד לאחר מכן. כך הותר לפרסום הבוקר (שלישי). הלווייתה נערכה אתמול בהר המנוחות בירושלים.
ביום שישי בשעות הבוקר התקבל דיווח על גבר ואישה שאותרו ללא רוח חיים בדירה במבשרת ציון. צוותי מד"א קבעו את מותם במקום. מהתחקיר הראשוני עלה כי מדובר באירוע רצח והתאבדות, שבו על פי החשד רצח המטפל הסיעודי את ברש, והתאבד לאחר מכן.
על פי המשטרה, בנם של בני הזוג הגיע לבקר את הוריו ומצא את אמו, ד"ר ורדה ברש, ללא רוח חיים. לאחר סריקות קצרות בדירה נמצא גם המטפל, כבן 30, ללא סימני חיים. הבעל שהה בחדר אחר ולא נפגע.
חברותיה של ברש, סיפרו כי היא סמכה על מטפלה מאוד. "היא כל כך שמחה כשהוא הגיע. הוא עשה רושם כל כך נחמד, כל כך טוב. היא ישבה איתו המון שעות, גם אני ישבתי איתו, והוא תמיד היה נעים ונחמד. היא הרגישה איתו מאוד בנוח", סיפרה בצהריים אחת מחברותיה הקרובות של הקורבן. החברה, אשר מתגוררת באותו בניין בו מתגוררים הנרצחת ובעלה, סיפרה כי הן הכירו בשנות השישים המוקדמות, כשהיו שתיהן סטודנטיות באוניברסיטה העברית בירושלים.
חקירת האירוע הוטלה על היחידה לפשיעה של מרחב ציון במשטרה, שפתחה בחקירה תחת חשד לרצח ולהתאבדות.