וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרשת חיים רוטר: שני חשודים נוספים נעצרו בחשד לעבירות מין חמורות בבני ברק

6.7.2025 / 19:07

בעקבות צוות החקירה המיוחד שפתחה המשטרה בעקבות החשדות נגד ראש ארגון "השומרים" - שני החשודים, תושבי בני ברק, הועברו לחקירה כשהם חשודים באותם סעיפים כמו רוטר. עד כה התקבלו שמונה תלונות נגד רוטר, והחקירה בעניינו נמשכת

מנפגעי הבכיר מארגון השומרים בבני ברק בריאיון לוואלה/ניב אהרונסון

התפתחות בפרשת חיים רוטר: שני חשודים, תושבי בני ברק, נעצרו היום (ראשון) בחשד לביצוע עבירות מין חמורות לאחר שמשטרת ישראל פתחה צוות חקירה מיוחד כדי לחקור את הפרשה. שני החשודים הועברו לחקירה, כשבסיומה יוחלט לגבי הבאתם להארכת המעצר בבית המשפט.

ביום רביעי האחרון נעצר רוטר עם נחיתתו בנתב"ג והובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בתל אביב. השופטת רווית פלג בר-דיין האריכה את מעצרו בשמונה ימים, עד ל-10 ביולי. במהלך הדיון נשמע אחד הנפגעים זועק לעברו בבכי: "הוא אנס אותי. אתה רשע, אתה ארור". רוטר עצמו שמר על זכות השתיקה בדיון, בעוד במשטרה ציינו כי קיימת סכנה לשיבוש חקירה אם פרטיו לא יפורסמו.

לוואלה נודע כי במשטרה מעריכים שמספר הנפגעים והעדים בתיק גבוה יותר, וחלקם טרם מסרו עדות. בדיון בבית המשפט נטען כי רוטר ניצל את מעמדו כבכיר בארגון "השומרים", הפועל בשיתוף פעולה עם המשטרה, כדי לבצע את העבירות המיוחסות לו.

חיים רוטר, בכיר בארגון השומרים, דיון הארכת מעצר, 2 ביולי 2025. אבשלום ששוני, פלאש 90
ההערכה - מספר הנפגעים והעדים בתיק גבוה יותר. חיים רוטר/פלאש 90, אבשלום ששוני

הפרשה מטלטלת נחשפה ברביעי האחרון עם מעצרו של רוטר. לאחר שנים של שתיקה, מאיר, בן 39 מתל אביב, סיפר לוואלה על הפגיעה המינית שלכאורה חווה מצד הבכיר שהתנדב בארגון הפועל כשיטור קהילתי בעיר.

"אין נחמה למה שעשה. אבל יש ריפוי. אני כולי תקווה שיעשה צדק איתו", אמר מאיר בריאיון. "בתחילת 2013 הוא התאהב באשתי, שהיום היא גרושתי, והפך את חיי לגיהינום. הוא חילל אותה ועשה בה זוועות מול ילדה בת שמונה חודשים, גנב לי את הרכוש ולא נתן לי להיכנס", הוסיף.

לדבריו, "זה היה מספר פעמים. פעם אחת הוא אמר לי לבוא לקחת את התפילין או לראות את הילדה. הוא אמר: 'אנחנו עכשיו מפוצצים אותו במכות'. אמרתי לו שאני מתגעגע לילדה שלי. מתוך כמה מילים מצאתי את עצמי צלוב על הרצפה, נעוץ על המדרגות, והוא ממש נותן לי מכות בפנים".

הוא הדגיש כי "זו תקיפה מינית לכל דבר. הוא אמר לי: 'אני תולש לך את האיבר, אני מסרס אותך'. זה היה אונס לכל דבר. נתנו לי מכות עד שהתייבשתי והתעלפתי כמו מת ואף אחד לא הושיע אותי. זה היה כמו בנשיונל ג'יאוגרפיק, התעללו בי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully