בכיר שבקיא במשא ומתן ומקורב לחמאס מסר היום (ראשון) לערוץ "א-שרק" הסעודי כי סבב המשא ומתן הבלתי ישיר שיתקיים הערב בדוחא יעסוק במנגנוני הביצוע של ההצעה החדשה להפסקת אש ושחרור חטופים.
לפי הדיווחים, הבכיר ציין כי חמאס יתמקד בהערות שהעביר בתשובתו להצעה וזאת במטרה לשפר הערות אלו. בנוסף, הבכיר הדגיש כי בראש המשלחת יעמוד ח'ליל אל-חיה והבכיר טען כי הצוות הטכני מחמאס כבר נמצא בדוחא.
מקורות מסרו לערוץ הסעודי כי הצפי הוא שמשלחת חמאס תהיה בחדר אחד, והצוות הישראלי בחדר אחר באותו מבנה, כשבכירים מצרים וקטארים ינהלו את המשא ומתן באמצעות העברת מסרים ועמדות בצורה בלתי ישירה. עוד הדגישו המקורות כי המשא ומתן יתמקד במנגנוני הביצוע של הסכם הפסקת האש ובשחרור החטופים והאסירים הפלסטינים.
מוקדם יותר, כתב העת הלונדוני "אל-מג'לה" פרסם את נוסח ההצעה המלא להפסקת אש ושחרור חטופים, שהוגשה לישראל ולחמאס, הכולל את פירוט שלבי שחרור החטופים, הנסיגות שסוכמו עם צה"ל, הערבות האמריקנית, והמשך המשא ומתן לשחרור יתר החטופים והפסקת המלחמה.
דרישות חמאס החדשות:
- 600 משאיות סיוע ייכנסו בכל יום אל רצועת עזה.
- תכולת המשאיות תהיה מזון, תרופות, אוהלים מוכנים, קרוואנים, דלק וחומרי בנייה עבור שיפוץ בתי חולים, מאפיות ותחנות מים ברצועה.
- פתיחה של מעבר רפיח ליותר מ-20 אלף חולים ופצועים שיקבלו טיפול רפואי במצרים ומדינות נוספות.
- הסיוע ההומניטרי ייכנס באמצעות ארגוני האו"ם וארגונים נוספים המוכרים על ידי הקהילה הבינלואמית ועל ידם בלבד, דרך מאות עמדות ומרכזי החלוקה שפרוסים ברחבי רצועת עזה.
משך הפסקת האש:
הפסקת האש תימשך 60 יום, והנשיא טראמפ יערוב לכך שישראל תהיה מחויבת לה לאורך התקופה שתוסכם.
פעימות שחרור החטופים:
- במסגרת העסקה ישוחררו 10 חטופים חיים ו-18 חטופים שנהרגו, לפי הפעימות הבאות:
- ביום הראשון ישוחררו שמונה חטופים חיים.
- ביום השביעי ישוחררו חמישה חטופים חללים.
- ביום ה-30 ישוחררו חמישה חטופים חללים נוספים.
- ביום ה-50 ישוחררו שני חטופים חיים.
- ביום האחרון להסכם ישוחררו עוד שמונה חטופים חללים.