יו"ר ועד עובדי חברת החשמל, יורם אוברקוביץ', נחקר בצהריים במשטרה בחשד שתקף מינית אשה שעבדה בעמותה במרכז הוועד הפועל של ההסתדרות. אוברקוביץ' הכחיש בחקירה את החשדות המיוחסים לו. בתום חקירתו הוא שוחרר בערבות.
האשה, תושבת גוש דן כבת 40, התלוננה לפני כחודשיים במשטרת מרחב ירקון על כך שלפני כשנתיים אנס אותה אוברקוביץ' פעם אחת כשהיו יחדיו בחניון הוועד הפועל. האשה טענה כי התקיפה התרחשה במסגרת יחסי העבודה שהיו לה עם אוברקוביץ', אז יו"ר דירקטוריון מרכז הפועל. האשה הסבירה כי החליטה להגיש את התלונה רק עתה, לאחר שסיפרה על המקרה לחבריה והם עודדו אותה להתלונן.
לאחר הגשת התלונה ניהלה המשטרה חקירה שבה אספה ממצאים שונים ועדויות, ובסופה הוחלט לחקור את אוברקוביץ'. היום בשעות הצהריים הגיע אוברקוביץ' לחקירה תחת אזהרה. במהלך החקירה ערכה המשטרה עימות בינו לבין האשה.
אוברקוביץ' הוא בכיר בחברת החשמל ואישיות דומיננטית בספורט הישראלי. לא מכבר הורה היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, לדירקטוריון חברת החשמל להדיח את אוברקוביץ' מרשות ועד העובדים באשמת שוחד, אך הוא נמנע מלעשות כן עד היום.
יורם אוברקוביץ' חשוד בתקיפה מינית
15.4.2003 / 12:30