כ-200 תושבים מיישובי אזור בנימין הפגינו בשעה האחרונה (ראשון) מול חטמ"ר בנימין בעקבות אירועי סוף השבוע, במהלכם נפצע נער בן 14 מירי. המפגינים דורשים להעמיד לדין את המג"ד שביצע את הירי לדבריהם - על אף שתחקיר צה"ל מצא כי הירי בוצע בכלל באזור אחר ולאחר שכוח צבאי הותקף באבנים ממארב.
לטענת הצבא בזירת העימות בין החיילים לנערי הגבעות בוצע שימוש בכדורי ספוג ולא בירי חי.
בהתנחלויות לא מקבלים את ממצאי התחקיר ומאשימים את המ"גד. כמה עשרות מפגינים ניסו הערב לפרוץ לבסיס ופונו על-ידי כוח מג"ב שנאלץ להשתמש ברימוני הלם. מוקדם יותר היום שחרר בית משפט השלום בפתח-תקווה שלושה מששת החשודים שנעצרו באירוע בליל שישי.
"בזמן שבני האחד משרת כלוחם בעזה, קצין צה"ל מבצע ירי לעבר בן אחר שלי"
במהלך ההפגנה התריעו התושבים כי "הגיבוי המסוכן שמעניקה המערכת לירי שבוצע מתירה את דם המתיישבים כולם ועלולה לעלות בחיי אדם".
"חברי גרעין ההתיישבות בהר חצור חווה השבת אירוע שלא דמיינתי מעודי שיכול להתרחש במדינת ישראל", סיפר במהלך ההפגנה יהודה לובצקי, אביו של אחד הנערים, "בזמן שבני האחד משרת כלוחם בעזה, קצין צה"ל מבצע ירי לעבר בן אחר שלי".
"האירוע הזה הוא תמרור אזהרה בוהק, שמתרחש אחרי שהשוטרים באירועי אהוביה סנדק ורמת גלעד לא הועמדו כלל לדין. לצערי צה"ל משקר במצח נחושה ומתיר את דמנו. אם הגיבוי המסוכן למג"ד היורה יימשך, הירי הקטלני הבא במתיישבים הוא רק שאלה של זמן, ולצערי ממש לא הרבה זמן", אמר לובצקי והוסיף: "רגע לפני שנחווה חלילה תוצאות טראגיות, אני קורא מכאן לרמטכ"ל ושר הביטחון: העמידו את הקצין היורה לדין והבהירו בצורה חדה וברורה כי ירי על מתיישבים הוא חציית קו אדום לכל דבר ועניין. אנחנו וצה"ל אחים - ולא ייתכן שבחסות הסתה פרועה יישלחו לוחמים להילחם באחיהם במקום באויב".