וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שר ההגנה האמריקני הבהיר לשר הביטחון כ"ץ: מצופה מישראל לכבד את הפסקת האש

עודכן לאחרונה: 24.6.2025 / 19:54

הגסת' התקשר למקבילו הישראלי בדרכו לפסגת נאט"ו יחד עם הנשיא טראמפ. בממשל האמריקני מעוניינים לשמור על תיאום מקסימלי עם ישראל לפני פעולות אפשריות נגד איראן, זאת כדי למנוע משבר כפי שהתרחש הבוקר. השר ישראל כ"ץ אמר: ""אם האיראנים יתקפו שוב נידרש להגיב"

טראמפ במסר תקיף: "אל תפציצו באיראן - זו הפרה חמורה של הפסקת האש. תחזירו את הטייסים הביתה. עכשיו!"/רויטרס

שר ההגנה האמריקני פיט הגסת' התקשר היום (שלישי) לשר הביטחון ישראל כ"ץ וחזר על המסר שהנשיא טראמפ העביר לראש הממשלה נתניהו, ולפיו ארה"ב מצפה שישראל תכבד את הפסקת האש, כך לפי שני מקורות שמעורים בפרטי השיחה.

פגישת נתניהו ופיט הגסת׳. אבי אוחיון, לשכת העיתונות הממשלתית
שר ההגנה הגסת' בפגישתו עם ראש הממשלה בתחילת השנה/לשכת העיתונות הממשלתית, אבי אוחיון

למה זה חשוב:

  • ממשל טראמפ מעוניין להימנע ממשבר דומה לזה שהתרחש הבוקר ושהיה עלול להביא לקריסת הפסקת האש. האמריקנים מעוניינים שישראל תשמור עמם על תיאום מקסימלי לפני כל פעולה פוטנציאלית מול איראן.

למה לשלם הרבה?

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

במוקד החדשות:

  • הגסת' התקשר לכ"ץ מה-"אייר פורס 1" כאשר עשה את דרכו יחד עם הנשיא טראמפ לפסגת מנהיגי מדינות נאט"ן בהולנד. טראמפ יגיע לפסגה הזו גם כמי שנקט בפעולה צבאית חסרת תקדים נגד איראן, אך גם כמי שהצליח לסיים את המלחמה ולמנוע הסלמה רחבה יותר באזור.
שר הביטחון ישראל כ"ץ קיים הערכת מצב עם הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם, ראש אמ"ץ, אלוף עודד בסיוק, ראש אמ"ן, אלוף שלומי בינדר, ראש אג"ת, אלוף אייל הראל, מפקד פקע"ר, אלוף רפי מילוא, נציגי חיל האוויר, מוסד ושב"כ, 17 ביוני 2025. אריאל חרמוני, משרד הביטחון
הפסקת האש תכובד כל עוד לא תתבצע הפרה איראנית. שר הביטחון כ"ץ/משרד הביטחון, אריאל חרמוני

מאחורי הקלעים:

  • בכיר ישראלי אמר כי במהלך שיחת הטלפון עם הג'סת' שר הביטחון כ"ץ הדגיש כי ישראל תכבד את הפסקת האש באופן מלא כל עוד איראן לא תפר אותה. "אם האיראנים יתקפו שוב נידרש להגיב", אמר כ"ץ.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully