וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"השופט עמית איננו יודע את גבולות תפקידו": שר המשפטים שוב במתקפה על נשיא העליון

עודכן לאחרונה: 23.6.2025 / 17:05

הדברים נאמרו בתגובה להחלטת נשיא ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, לבטל את הדיון בבג"ץ בעניין מינוי ראש שב"כ קבוע ע"י רה"מ. ראש לשכת עורכי הדין: "העם מלוכד סביב המלחמה. הוא לא יכול להיות מלוכד אל מול איום על עצמאות מערכת המשפט"

שר המשפטים יריב לוין טוען כי מערכת המשפט נוטלת את סמכויות הממשלה/מעריב

שר המשפטים יריב לוין תקף מעל בימת הכנסת את החלטת נשיא ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, לבטל את הדיון בבג"ץ בעניין מינוי ראש שב"כ קבוע ע"י רה"מ.

"השופט עמית איננו יודע את גבולות תפקידו", צייץ לוין בחשבון ה-X שלו, "שוב מורה השופט עמית על דחייה של הדיון, ועושה את זה בתירוץ העלוב והמטעה של תקנות שעת החירום בבתי המשפט - לאורן יש מקום לדחיית הדיון הזה".

ראש לשכת עוה"ד, עמית בכר, הגיב ללוין: "הימים ההיסטוריים והמאתגרים מחייבים את כולנו לחדול מהסכסוכים וההסתה הפנימית, להתלכד ולפעול יחד לבטחון ישראל, כלפי חוץ וכלפי פנים.

חידוש ההשתלחות של שר המשפטים בנשיא עמית היא ההפך הגמור מהכיוון הדרוש. לא רק שהיא שגויה משפטית, אלא שאמירותיו של השר לוין כי הנשיא עמית או שופטי בג"ץ פוגעים בבטחון המדינה הן השתלחות והסתה פרועה ומסוכנת במיוחד בימים אלה.

העם מלוכד סביב המלחמה באיום הקיומי מכיוון הדיקטטורה האיראנית; הוא לא יכול להיות מלוכד אל מול איום פנימי על אופיה הדמוקרטי של ישראל, איום על עצמאות מערכת המשפט, וחידוש ההשתלחות הפוליטית במוסדות הממלכתיים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully