לפי מקורות בצה"ל, בכוונת ישראל להוביל לסגירת המערכה מול איראן תוך ימים ספורים - ולאחר שימוצו עיקר המטרות לשמן יצא צה"ל למבצע. זאת, בי היתר לאחר שצה"ל תקף היום את פתחי מתקן הגרעין פורדו - תוך הערכה כי מצוי שם אורניום מועשר ברמה של 60% - ותוך ניסיון למנוע את ניסיון העברתו.
למרות הכוונה הישראלית - גל תקיפות עצים על מטרות משטר בטהרן התקיים לפני זמן קצר. זאת, תוך מטרה להעביר מסר חד למנהיג העליון של איראן עלי חמינאי, לפיו במידה ולא יסכים להפסיק את שיגורי הטילים לישראל - צה"ל יחריף את התקיפות ויערער את המשטר בדרך להפלתו. אם כך יהיה הדבר, הפעולות היום יהיו רק "פרומו" לפעולות נוספות, שיעבירו את המסר למשטר האייתולות - לפיו הוא מצוי בסיכון גבוה.
גורמים במערכת הביטחון טוענים כי המחסום עד כה לפשרות בין ארצות הברית וישראל לאיראן הוא חמינאי. כמו כן, מסרו כי חמינאי בעצמו יכול להפוך למטרה לסיכול ממוקד.
בגל התקיפות הרחב של מטרות משטר בלב איראן שביצע צה"ל היום, הותקפו בין היתר "השעון להשמדת ישראל, בית כלא "אווין", הידוע כזה שבו נכלאים מתנגדי המשטר, משרד האידאולוגיה, בניין תאגיד השידור הציבורי, ומשרדים ומטות של הבאסיג' - גוף לביטחון פנים שאמור לדכא הפגנות ומהומות של אזרחים - ומהווה אחד מבסיסי הכוח של המהפכה. זאת, כשמפקדתו אחראית בין היתר על אכיפת הקוד האסלמי ודיווח לשלטונות על אזרחים שמפרים אותו.
כמו כן, הותקפו כמה מפקדות צבאיות נוספות של המשטר האיראני, בהם מפקדת "ת'אראללה", המפקדה הכללית תחת משמרות המהפכה שייעודה להגן על טהראן מפני איומים בטחוניים, לרבות איומים פנימיים. בנוסף, הותקף גיס "סיד אלשהדא" שכפוף גם הוא למשמרות המהפכה ואמון על הגנה על המולדת, לרבות דיכוי איומים פנימיים בהם המהומות והמחאות בטהראן. עוד הותקפה מפקדת אבטחת המידע הכללית של כוחות ביטחון הפנים, האחראית על פיקוח על עובדי זרוע ביטחון הפנים ואמונה על הבקרה והשליטה במידע והתקשורת בארגון.
בנוסף, כאמור, תקף צה"ל את מתקן הגרעין בפורדו. זאת, לרבות את שבילי הגישה לכור - בניסיון לסכל ניסיון הברחה של אורניום מהמתקן הגרעיני.