וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

'יוזמות אברהם' לשר הפנים: "מנעו את האסון הבא, פעלו למיגון יישובים ערביים ובדואים"

עודכן לאחרונה: 17.6.2025 / 13:21

יותר משני מיליון אזרחים ערבים בישראל חיים כיום ברמות שונות של חוסר מיגון - חלקם בהיעדר מוחלט של מקלטים, אמצעי התרעה או תשתית בסיסית להתגוננות: "פער עמוק ומתמשך בין יישובים יהודיים וערביים, אשר בעתות חירום מתורגם לאי-שוויון בזכות לחיים ולביטחון"

בווידאו:בית שנפגע מנפילת טילים מאיראן, 14 ביוני 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

ארגון 'יוזמות אברהם' קורא לשר הפנים לפעול למיגון דחוף של יישובים ערביים ויישובים בדואיים לא-מוכרים. ששיגרו (שני) מנכ"לית יוזמות אברהם, שהירה שלבי, והמנכ"ל אמנון בארי סוליציאנו, לשר הפנים משה ארבל (ש"ס), הוא דורש לנקוט צעדים מידיים למיגון יישובים ערביים, ובפרט יישובים בדואים בלתי מוכרים בנגב, "לנוכח המתיחות הביטחונית הגוברת והאיומים הישירים על עורף המדינה, לרבות מתקפות טילים וכלי טיס בלתי מאויישים שמקורם באיראן ובשלוחותיה".

מטח טילים אירניים על ישראל, 16 ביוני 2025. אייל מרגולין, פלאש 90
מטח טילים אירניים על ישראל, 16 ביוני 2025/פלאש 90, אייל מרגולין
יירוטים מעל טמרה. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
יירוטים מעל טמרה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

השניים הזכירו כי יותר משני מיליון אזרחים ערבים בישראל חיים כיום ברמות שונות של חוסר מיגון, וכי חלק מהיישובים - ובמיוחד אלה הלא-מוכרים - סובלים מהיעדר מוחלט של מקלטים, אמצעי התרעה או תשתית בסיסית להתגוננות. "מדובר בפער עמוק ומתמשך בין יישובים יהודיים וערביים, אשר בעתות חירום מתורגם לאי-שוויון בזכות לחיים ולביטחון", טוען בארי, "אירועי היומיים האחרונים, ובמיוחד מתקפת הטילים אל עבר העיר טמרה, שגרמה לנפגעים רבים ולקורבנות, חשפו שוב את מצבם הפגיע של יישובים אלה - בהם חיים אזרחי המדינה אשר נותרים שוב ושוב ללא הגנה וללא מענה".

ארגון יוזמות אברהם דורש 'יוזמות אברהם' ממשרד הפנים לפעול באופן מיידי בשיתוף עם משרד הביטחון ופקע"ר, להצגת תוכנית חירום למיגון היישובים הערביים והבדואיים כבר בימים הקרובים, שתכלול הקמת מקלטים ומרחבים מוגנים ניידים ביישובים ללא מיגון; פריסת מערך התרעה מתקדם שמגן על כלל היישובים; הסדרת נתיבי פינוי והיערכות לשעת חירום, והקצאת תקציבי חירום ייעודיים לרשויות מקומיות ערביות לצורכי מיגון.
 
"זהו רגע חירום, אסור להפקיר את אזרחי ישראל הערבים", מדגישים שלבי וסוליציאני בשם "יוזמות אברהם". "מנעו את האסון הבא".

שהירה שלבי מסרה לוואלה בתגובה: "מצב החירום דורש צעדים חד משמעיים ומהירים. אבל עלינו להמשיך במהלך גם בשגרה. אחת הבעיות הכי גדולות היא הצורך בפיקוח על בניה חדשה ודרישה להוספת ממדים לכל בניין חדש. עכשיו - סיוע חירום, בהמשך מיגון מלא ושיווינו לחברה הערבית."

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully