ישראל ביקשה מממשל טראמפ במהלך 48 השעות האחרונות להצטרף למלחמה עם איראן, במטרה לחסל את תוכנית הגרעין שלה, כך לפי שני מקורות ישראליים.
למה זה חשוב:
- ישראל זקוקה להשתתפות אמריקנית במלחמה כדי להשמיד את אתר העשרת האורניום בפורדו, שנבנה בתוך הר ובמעמקי האדמה.
- לישראל אין פצצות חודרות בונקרים בעוצמה הדרושה כדי להשמיד את המתקן הזה, וגם אין לה מפציצים אסטרטגיים שיכולים לשאת אותן. לארצות הברית יש את שניהם — בטווח טיסה מאיראן.
מאחורי הקלעים:
- מקור ישראלי אמר כי ארצות הברית עדיין עשויה להצטרף למלחמה, וכי הנשיא טראמפ אף רמז שיעשה זאת אם יהיה בכך צורך, במהלך שיחה שקיים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בימים שקדמו לתחילת המבצע.
- "שום מבצע כזה... לא יכול להיחשב כמושלם בלי חיסול פורדו", אמר שגריר ישראל בארצות הברית, יחיאל לייטר, ל־Fox News ביום שישי.
- המקור הישראלי אמר כי לאחר התקיפה הישראלית באיראן ביום שישי לפנות בוקר, בכירים ישראלים העלו שוב את הסוגיה מול ממשל טראמפ וביקשו שארצות הברית תצטרף. "ישראל מקווה שהנשיא טראמפ יקבל החלטה לבצע את המהלך הזה", אמר המקור הישראלי.
- בכיר אמריקני אישר לוואלה כי ישראל ביקשה מממשל טראמפ להצטרף למלחמה נגד איראן, אך בשלב זה ארצות הברית אינה שוקלת לעשות זאת.
מה הם אומרים:
כשנשאלה האם הנשיא טראמפ מתכוון להצטרף למלחמה, דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט, סירבה להגיב.
בכיר בבית הלבן אמר לוואלה כי "את מה שיקרה היום לא ניתן למנוע. אבל יש בידינו את היכולת לנהל משא ומתן שיוביל לפתרון לא אלים ומוצלח לסכסוך, אם איראן תהיה מוכנה לכך. הדרך המהירה ביותר של איראן להשיג שלום היא לוותר על תוכנית הנשק הגרעיני שלה".