וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רצף שקרים כדי להסוות מתקפה: זו תכנית ההונאה שקדמה למכת הפתיחה

אנה ברסקי

עודכן לאחרונה: 13.6.2025 / 7:13

במטרה לגרום לציבור בישראל ולהנהגה באיראן לחשוב שלא תהיה תקיפה בטווח הזמן המיידי - ישראל ביצעה מבצע הונאה במשך ימים שכלל מרכיבים תקשורתיים ומדיניים, וכך שמרה על גורם ההפתעה. החופשה של נתניהו והטיסה של דרמר - שלא היו

בווידאו:פיצוץ במתקן הגרעין בנתנז, איראן, 13 ביוני 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

ישראל פתחה הלילה (שישי) למבצע רחב לתקיפת יעדים באיראן - ובהם בכירים במשמרות המהפכה ובתוכנית הגרעין האירנית ומתקני גרעין. לפני התקיפה, ישראל ביצעה מבצע הונאה במשך ימים שכלל מרכיבים תקשורתיים ומדיניים - וכך הצליחה להפתיע את איראן.

לתכנית היו שותפי סוד מעטים בלבד שהצליחו לשמור על הסוד. דובר ראש הממשלה הפיץ בימים האחרונים הודעות ותדרוכים שונים שמטרתם להשפיע על השיח הפנימי בישראל ובאיראן.

נזקי תקיפת ישראל, טהראן, איראן, 13 ביוני 2025. רויטרס
נזקי תקיפת ישראל, טהראן, איראן, 13 ביוני 2025/רויטרס

שלא כנהוג, ציטוטים שקריים משיחות נתניהו וטראמפ לא זכו להכחשות מלשכת ראש הממשלה בכוונה, כדי להקרין ויכוח ציבורי בין ישראל לארצות-הברית (למרות שלא היה ולא נברא). המטרה הייתה לגרום לציבור בישראל ולהנהגה באיראן לחשוב שלא תהיה תקיפה בטווח הזמן המיידי, מתוך חשש שכל מידע עלול להרוס את אפקט ההפתעה ולהרוס את התכנית.

ניתן להעריך שגם הדיווח על חופשה של נתניהו בצפון בסוף השבוע היה חלק מתכנית ההונאה וההמראה של דרמר וראש המוסד לוושינגטון הייתה חלק מזה.

  • עוד באותו נושא:
  • צה"ל
  • איראן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully