וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מבצע "עם כלביא": חיל האוויר החל לתקוף באיראן

עודכן לאחרונה: 13.6.2025 / 4:38

ישראל החלה לתקוף את אתרי הגרעין באיראן | גוברות ההערכות כי הצמרת הצבאית האיראנית חוסלה | הבית הלבן: איננו מעורבים בתקיפה | לדברי גורמי מודיעין, איראן הייתה מצויה ימים ספורים מהיכולת להרכיב פצצות אטום

תקיפה ישראלית בטהיראן, איראן/לפי סעיף 27א

מבצע "עם כלביא": חיל האוויר החל לתקוף הלילה (חמישי) באיראן. דובר צה"ל הכריז על הנחיות חדשות בעורף הישראלי. השר כ"ץ: "בעקבות מתקפת המנע של מדינת ישראל נגד איראן, צפויה מתקפת טילים וכטב"מים כנגד מדינת ישראל ואוכלוסייתה האזרחית בטווח הזמן המיידי". תושבים בנתנז מדווחים על פיצוצים שנשמעו ליד מתקן העשרת האורניום.

ברשות איראן, אלפי טילים ורקטות ולפי ההערכות, עשויים להגיע טילים וכטב"מים לישראל. איראן נמצאת בשלב זה במצוקה אסטרטגית ואופרטיבית. בישראל מעריכים כי היציאה למבצע היא בנקודת אל חזור. לפי ההערכות, הפגיעות הפתיעו מאוד את האיראנים, בהיקף ובמטרות. לדברי גורמי מודיעין, איראן מצויה ימים ספורים מהיכולת להרכיב פצצות אטום.

גורם ביטחוני: גוברים הסיכויים שהמטכ"ל האיראני, כולל הרמטכ"ל האיראני, ומדעני הגרעין הבכירים סוכלו במכת הפתיחה.

בכיר ישראלי: לצד תקיפות נרחבות של חיל האוויר הישראלי, הוביל המוסד סדרה של מבצעי סיכול חשאיים בלב איראן. מבצעים אלה נועדו לפגוע במערך הטילים האסטרטגי של איראן וביכולות ההגנה האוויריות שלה.

הרמטכ"ל: "יצאנו למתקפה כי הגיעה השעה, הגענו לנקודת האל-חזור. אסור לנו לחכות לזמן פעולה אחר, אין לנו ברירה. ההיסטוריה הרחוקה והקרובה לימדה אותנו שמול שאיפות להשמידנו אסור להרכין ראש ומתוך כך נלחם על שמירה על קיומנו. החירות ניתנה לאלו המוכנים להיאבק עבורה"

"אני מזהיר, כל מי שינסה לאתגר אותנו, ישלם מחיר כבד. אנו יוצאים אל המערכה ביחד כשמטרה אחת עומדת לנגד עינינו - להביא עתיד בטוח יותר למדינת ישראל ולאזרחיה. באמונה, ביחד ובמאמץ משותף ננצח"

תקיפה ישראלית בטהראן, איראן, 13 ביוני 2025. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
תקיפה ישראלית בטהראן, איראן, 13 ביוני 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מה הם אומרים:

  • גורמים אמריקניים אמרו לרויטרס שארצות הברית לא הייתה מעורבת בתקיפות. ב-CNN מדווח שטראמפ מכנס ישיבה עם בכירי הממשל.
  • בכיר במשרד במשרד ההגנה של ארה"ב לערוץ א-שרק הסעודי: ארה"ב לא הגישה סיוע לתקיפות של ישראל באיראן וארה"ב הייתה מעודכמנת לגבי התקיפות של ישראל באיראן.
  • גורם ביטחוני איראני אמר לרויטרס שצמרת ההנהגה מכנסת דיון חירום ביטחוני.
  • "הערב, ישראל נקטה בפעולה חד-צדדית נגד איראן", הצהיר שר החוץ האמריקני מרקו רוביו. "אין לנו חלק בתקיפות נגד איראן, והעדיפות העליונה שלנו היא הגנה על כוחותינו באזור. ישראל עדכנה אותנו כי לדעתה הפעולה הייתה חיונית להגנה עצמית. הנשיא טראמפ והממשל נקטו בכל הצעדים הדרושים על מנת להגן על כוחותינו, ואנו שומרים על קשר הדוק עם שותפינו האזוריים. ברצוני להבהיר: איראן לא צריכה לפגוע באינטרסים או באנשי צוות אמריקאים".
תקיפה ישראלית בטהראן, איראן, 13 ביוני 2025. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
תקיפה ישראלית בטהראן, איראן, 13 ביוני 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

הצהרת רה"מ

נתניהו אמר כי "הטייסים שלנו תוקפים מספר רב של מטרות ברחבי איראן. המבצע יימשך ככל שיידרש עד שנשלים את המשימה". עוד הוסיף רה"מ כי "לאיראן יש יכולות משמעותיות לפגוע בנו. גם לכך נערכנו. מבקש את שיתוף הפעולה של כל האזרחים".

"איראן תכננה לייצר מאגר עצום של טילים בליסטיים" הוסיף רה"מ. "הם תכננו לייצר תוך 3 שנים 10 אלפים טילים כאלה ותוך 6 שנים 20 אלף. למדינה בגודל של ישראל זה איום בלתי נסבל ולכן אנחנו פועלים להסיר גם אותו".

נתניהו אמר כי אחרי מתקפת הטילים האיראנית באוקטובר הוא כינס את ראשי מערכת הביטחון והנחה אותם לפגוע בו זמנית גם בתכנית הגרעין וגם בתכנית הטילים. הוא ציין כי הנחה את מערכת הביטחון לפעול במהירות. "יש לנו אויב משותף", פנה רה"מ לעם האיראני. "משטר העריצות שרומס אתכם. אין לי ספק שיום השחרור שלכם קרוב מתמיד". נתניהו הודה לנשיא טראמפ על תמיכתו בישראל במשך שנים ועל התנגדותו לכך שאיראן תשיג נשק גרעיני.

בווידאו:עשן מיתמר לאחר תקיפת ישראל, טהראן, איראן, 13 ביוני 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

שר הביטחון כ"ץ: "בעקבות מתקפת המנע של מדינת ישראל נגד איראן, צפויה מתקפת טילים וכטב"מים כנגד מדינת ישראל ואוכלוסייתה האזרחית בטווח הזמן המיידי".

"לכן, ובהתאם לסמכותו על פי חוק ההתגוננות האזרחית, שר הביטחון ישראל כ"ץ חתם כעת על צו מיוחד ולפיו יוטל מעתה מצב חירום מיוחד בעורף בשטח מדינת ישראל כולה".

"יש להישמע להנחיות פיקוד העורף והרשויות ולהישאר במרחבים המוגנים".

תקיפה ישראלית בטהראן, איראן, 13 ביוני 2025. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
תקיפה ישראלית בטהראן, איראן, 13 ביוני 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

"צה"ל פתח במתקפת מנע לפגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית"

דובר צה"ל:

דובר צה"ל מודיע כי לפני זמן קצר, צה"ל יצא בהנחיית הדרג המדיני למתקפת מנע מדויקת ומשולבת המבוססת על מודיעין איכותי, במטרה לפגוע בתוכנית הגרעין האיראנית ובתגובה לתוקפנות המתמשכת של המשטר האיראני על ישראל. עשרות מטוסים של חיל האוויר השלימו לפני זמן קצר את מהלומת הפתיחה, שכללה תקיפה של עשרות מטרות צבאיות, בהן מטרות גרעיניות במרחבים שונים באיראן.

על הציבור להישמע להנחיות פיקוד העורף, שיתעדכנו על פי הצורך, ולנהוג באחריות ואורך רוח. צה"ל והגופים הרלוונטים ערוכים לתרחישים רבים, בהגנה ובהתקפה, ככל שיידרשו.

במשך שנים, איראן מקדמת טרור באופן ישיר ועקיף נגד מדינת ישראל, מממנת ומכווינה פעולות טרור דרך שלוחיה ברחבי המזרחי התיכון, תוך שהיא מתקדמת לעבר נשק גרעיני.
המשטר האיראני הוא ראשית הצירים לכלל פעולות הטרור שבוצעו כנגד מדינת ישראל מתחילת מלחמת "חרבות ברזל" ובתוך כך גם לחימוש ומימון ארגון הטרור חמאס האחראי לאירועי ה-7 באוקטובר. במהלך מלחמת 'חרבות ברזל', איראן אף תקפה את ישראל פעמיים באופן ישיר, בירי של מאות טילים וכלי טיס בלתי מאוישים לשטח המדינה.

המשטר האיראני שם למטרה מוצהרת להשמיד את מדינת ישראל. בכירי המשטר האיראני מצהירים על כך, ופועלים לממש זאת עם שלוחיהם במזרח התיכון. איראן היום קרובה יותר מאי פעם להשגת נשק גרעיני. נשק להשמדה המונית המצוי בידי המשטר האיראני הוא קיום על מדינת ישראל ואיום משמעותי לעולם כולו. מדינת ישראל לא תאפשר למשטר שמטרתו השמדת מדינת ישראל, להחזיק בנשק להשמדה המונית.

צה"ל קיים תהליך הערכות והכנות ממושך למערכה בחזית ובעורף. החוסן האזרחי יהווה מרכיב חשוב במערכה.

צה"ל ערוך להמשיך ולפעול ככל שיידרש. למדינת ישראל החובה לפעול כדי להגן על אזרחיה והיא תמשיך לעשות זאת בכל מקום בו נדרש לכך, כפי שעשתה גם בעבר.
צה"ל מקיים הערכת מצב מתמשכת ויעדכן בכל התפתחות.

דובר צה"ל הודיע: שינויים במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף

בתום הערכת מצב הוחלט כי החל מהיום (ו') בשעה 3:00 יחול שינוי מיידי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף.
במסגרת השינויים הוחלט על מעבר של כל אזורי הארץ ממדרג פעילות מלאה למדרג פעילות הכרחית.
ההנחיות כוללות: איסור על פעילויות חינוכיות, התקהלויות, ומקומות עבודה, למעט משק חיוני.
יש להמשיך ולעקוב אחר ההנחיות המפורסמות על ידי פיקוד העורף באמצעי ההפצה הרשמיים. ההנחיות המלאות יעודכנו בפורטל החירום הלאומי וביישומון פיקוד העורף.

הודעת מטעם משרד התרבות והספורט

לאור המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, כלל מוסדות התרבות, האירועים והפעילויות הספורטיביות מתבקשים לפעול בהתאם להנחיות הבטיחות.

ארועים במרחבים פתוחים או באולמות שאינם ממוגנים - יבוטלו או יידחו עד להודעה חדשה.

משרד התרבות והספורט נמצא בקשר ישיר עם כלל הגופים הרלוונטיים, ויפרסם עדכונים שוטפים ככל שיידרש. חברי משלחות ישראליות בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם הגופים הרלוונטיים ולנהוג בזהירות ובאחריות המתבקשת.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר מחזק את הציבור ואת אנשי התרבות והספורט, יחד ננצח ונחזור במהרה לשגרה בטוחה.

  • עוד באותו נושא:
  • איראן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully