וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ: אנחנו קרובים להסכם טוב עם איראן, מעדיף שישראל לא תפעל כדי לא להרוס את זה

עודכן לאחרונה: 12.6.2025 / 21:13

נשיא ארה"ב אמר בשיחה עם כתבים כי הוא לא רוצה לומר שישראל עומדת לתקוף בטווח הזמן המיידי - אבל זה משהו שעלול לקרות. בד בבד, הקבינט המדיני ביטחוני יתכנס הערב לדיון במתיחות מול איראן. וויטקוף הזהיר סנאטורים: תגובה איראנית לתקיפה ישראלית עלולה לגרום הרס מאסיבי

הנזק לאחר הפיצוץ בנמל בעיר בנדר-עבאס, איראן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר היום (חמישי) בשיחה עם כתבים בבית הלבן כי הוא רוצה הסכם עם איראן. "אנחנו קרובים יחסית להסכם טוב", הבהיר. "אני מעדיף הסכם. כל עוד אני חושב שיש סיכוי להסכם אני מעדיף שהם (ישראל) לא יפעלו כדי לא להרוס את זה".

עם זאת טראמפ הבהיר כי הוא לא רוצה לומר שישראל עומדת לתקוף בטווח הזמן המיידי - אבל זה משהו שעלול לקרות. בד בבד, הקבינט המדיני ביטחוני יתכנס הערב לדיון במתיחות מול איראן.

משרד החוץ של ארצות הברית קורא לאזרחים אמריקנים במזרח התיכון ובצפון אפריקה להפגין זהירות מוגברת בשל המתיחות באזור.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. רויטרס
מעדיף הסכם. טראמפ/רויטרס

שליח הבית הלבן, סטיב ויטקוף, הזהיר בשבוע שעבר בשיחה פרטית סנאטורים רפובליקנים בכירים שאיראן עלולה להגיב לתקיפה ישראלית על מתקני הגרעין שלה במתקפת טילים נרחבת שתתגבר על מערכות ההגנה הישראליות ותגרום לנזק ונפגעים בהיקף מאסיבי, כך לפי בכיר אמריקני ומקור נוסף המעורה בפרטים.

בכירים ישראלים אמרו כי ישראל מתכוננת לתקוף את מתקני הגרעין של איראן במהירות אם המאמצים הדיפלומטים של ויטקוף ייכשלו. שליחו של הנשיא טראמפ התריע מפני ההשלכות של תקיפה כזו. לדבריו, תגובת הנגד של איראן עלולה להציף את מערכות ההגנה של ישראל ולגרום לנזקים כבדים.

איראן איימה גם לתקוף מטרות אמריקניות באזור במקרה של תקיפה על אתרי הגרעין שלה. ארה"ב נמצאת בתהליך של פינוי דיפלומטים ובני משפחות של חיילים שנמצאים באזור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully