לקראת חתונתו של אבנר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, שתתקיים ביום שני הקרוב , 16 ביוני, בחוות רונית - נמשכת ההיערכות הביטחונית והלוגיסטית בקצב מואץ. ממצאים בשטח שתיעדה וואלה מצביעים על גידור סביב החווה, הצבת מכשולים בשטחי המטעים, והקמת במות ותשתיות בשיתוף עשרות עובדים של חברת "מונדו במות".
במקום פועלים טרקטורים, מלגזות, מנופים וסמיטריילרים עמוסים בגדרות ומחסומים, כחלק ממערך סגר היקפי חסר תקדים. כלל הכניסות לחווה נתונות לאבטחה כבדה לאורך כל שעות היממה.
גורם בכיר במשטרה מסר היום לוואלה כי כוחות המשטרה נערכים למצב של כוננות גבוהה באזור. לדבריו, "היום תתקיים ישיבה שתקבע את התכנית הסדורה והמפורטת לקראת האירוע הגדול". עוד נמסר כי כלל גופי הביטחון משתתפים בהיערכות, ובין היתר נבדקות חלופות גיבוי תעבורתיות וסוגיות פיקוח אזורי.
כזכור, אתמול הודיעה רשות שדות התעופה על סגירת המרחב האווירי סביב חוות רונית. בעדכון שהועבר לטייסים נכתב כי "בעקבות פעילות משטרתית, האזור ברדיוס של 1.5 ק"מ יהיה סגור לכל כלי טיס מגובה הקרקע ועד לגובה 3,000 רגל מעל פני הים - למעט כלי טיס משטרתיים". ההגבלות כוללות גם איסור על טיסות רחפנים.