יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן בלם היום (שלישי) את חקיקת הקבע לאיסור צריכת זנות. זאת, בתום דיון שהתקיים בוועדה, בו טען כי החוק לא יעיל. בשלב זה לא ידוע מה יעלה בגורל החוק, שתוקפו פג בעוד חודש.
החלטתו של רוטמן יוצאת נגד עמדת הממשלה וחרף תמיכת חברי הכנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אנשי המקצוע ועמדת שר המשפטים יריב לוין.
"החוק עושה צדק ומייצר את מדרג המוסר שלנו", מסרה ח"כ לימור סון הר-מלך. "אני לא מצליחה להבין מי רואה את החוק באופן אחר. צריכת זנות חייבת לעבור כעבירה קבועה בחוק, ורואים כי במקומות שהייתה אכיפה הייתה ירידה בצריכת זנות". במהלך הדיון אמרה ח"כ טלי גוטליב כי היא המתנגדת היחידה לצריכת זנות, והוסיפה כי הצעת החוק היא פטרנליסטית ומקוממת וכי אין להתערב בזכות של כל אדם באשר הוא לעשות מה שהוא רוצה.
ח"כ יצחק קרויזר מעוצמה יהודית הבהיר בדיון: "יש קונצנזוס בין חברי הכנסת והממשלה שיש להוביל את החוק לחקיקת קבע".
יצוין כי לפני כחודש החוק עבר בקריאה ראשונה בכנסת עם רוב של 56 חברי כנסת ושרים שהצביעו בעד ביניהם- השרה מאי גולן, ניסים ואטורי, לימור סון הר מלך, אוהד טל, משה אבוטבול מש"ס ואליהו ברוכי מיהדות התורה. כעת, החלטתו של רוטמן מחזירה את החוק לדיוני הוועדה ומעמידה את המשך קיומו בסכנה.
מוריה רודל סילפן, מנכ"לית המטה למאבק בזנות, הדגישה: "שר המשפטים יריב לוין ומשרד המשפטים כבר אמרו כי צריכת זנות חייבת להפוך לעבירה פלילית קבוע בחוק. 53 ח"כים כבר הצביעו בעד. המהפכה כבר התחילה, אסור לנו ללכת לאחור ולעצור שנים של שיקום נשים בזנות ומיגור הזנות. שורדות זנות צפו היום בדיון והן צריכות לשמוע את המחוקק קשוב לסבל שלהן אך מה שהיה היום בוועדה מבזה אותן. לשבת מול כל כך הרבה גורמים שמסכימים כי יש לחוקק חוק קבע ולהציג נתון מסולף כדי להצדיק עמדת מיעוט היא בלתי מתקבלת על הדעת".