כלי תקשורת המזוהים עם חמאס דיווחו ביממה האחרונה על ירי של פעילים ממיליציית אבו שבאב לעבר אזרחים עזתים שחיכו לקבלת סיוע הומניטארי באחד המתחמים ברפיח. עוד טענו בחמאס כי איחוד האמירויות מעניקה סיוע למיליציה זו ואף דיווחו על מעצר של אחד הפעילים במיליציה, שהיה בעברו פעיל דאעש. מנגד, המיליציה, עליה נטען כי ישראל מחמשת אותה, טוענת כי חיסלה חמישה פעילים המזוהים עם חמאס ואף קראה להקמת ועדות מנהלתיות וחברתיות שיעניקו סיוע לתושבי מזרח רפיח.
כלי התקשורת אף ראיינו כביכול עדי ראייה על התקרית, כשאחד מהם סיפר לאתר החדשות הפלסטיני "שבכת קודס", המזוהה עם חמאס: "היינו בתור לקבלת סיוע הומניטארי ובערך 6-7 פעילים של אבו שבאב ירו לעברנו. תקיפות של צה"ל מכל כיוון וגם של אבו שבאב פגעו בנו".
ע'סאן א-דוהייני, בכיר במיליציה אותה מחמשת ישראל, כתב לפנות בוקר בחשבון הפייסבוק שלו כי "הכוחות העממיים" (הכוונה למיליציית אבו שבאב) ביצעו מארב והרגו חמישה פעילים מיחידת "סַהֵם" של חמאס - יחידה אשר טוענת כי היא אחראית למנוע גניבות של סיוע הומניטארי. עוד פרסם הבכיר במיליציה בפוסט כי במסגרת מארב זה הם עשו לראשונה שימוש בירי נ"ט וכתב כי "ננקום במי שעשק את העם שלנו ונמשיך להילחם בטרור עד לחיסולו בכדי שנגיע לחיים בטוחים, יציבים ורחוקים מהשפעותיו ההרסניות".
נטען שהיה בדעאש וירה רקטות לעבר ישראל: חמאס עצרו בכיר באבו שבאב
במקביל לכך, כלי תקשורת עזתים המזוהים עם חמאס, טענו אמש כי יחידת "סהם" של ארגון הטרור עצרה את עיסאם ח'אלד א-נבאהין, פעיל במיליציית אבו שבאב. עוד צויין בדיווחים אלו כי א-נבאהין, בן ה-34 ותושב מחנה הפליטים א-נוסייראת שבמרכז הרצועה, השתייך בעבר לפלגים סלפים ברצועה וגם לקח חלק בפעילות דאעש בסיני.
בנוסף, נטען כי הוא גם השתתף בפיגועים שבוצעו נגד פעילי ביטחון עזתים ומצרים ובפיצוצים נגד מוצבים צבאיים, ובשל כך הוכנס לרשימות הטרור של מנגנוני הביטחון במצרים וברצועת עזה. כמו כן, אף הודגש כי ביוני 2023 הוא ניסה ללא הצלחה להרוג שוטר חמאס לפני שנעצר. בעקבות כך, נגזר עליו גזר דין מוות בתלייה, אולם הוא הצליח לברוח מהכלא בתחילת המלחמה.
לאחר בריחתו מהכלא, כפי שנטען בדיווחים של כלי תקשורת של חמאס, א-נבאהין הצטרף למיליציית אבו שבאב. הוא היה אחראי על איחסון והברחה של סיוע הומניטארי, על מכירת הסיוע בשוק השחור, על שיגורי רקטות בכדי להביא את ישראל לתקוף אזורים מאוכלסים ואף היה אחראי על גניבות מתושבי מזרח רפיח ומחנה הפליטים א-נוסייראת.
חשבון טלגרם בשם "אל-חארֵס", המפרסם דיווחים בסוגיית ביטחון מידע מטעם חמאס דיווח אמש כי הושג מידע לפיו מנגנון מודיעין ערבי לוקח חלק בהכשרת והכוונת מיליציית אבו שבאב, אשר פועלת במזרח רפיח. עוד הודגש כי מנגנון מודיעין ערבי זה גם מימן את מיליציית אבו שבאב והעניק למיליציה סיוע לוגיסטי הכולל: רכבי 4X4, מכשירי ראיית לילה, מכשירי ניווט ויישומי תקשורת. בנוסף, הובהר בדיווח זה כי ארגוני הטרור ברצועה ירדפו ויראו ב"מיליציות שכירי החרב הללו מטרה לגיטימית בדומה לכוחות האוייב".
דיווח זה הגיע ביחד עם סרטון שעלה לרשת ובו נראה ע'סאן א-דוהייני, הבכיר במיליציית אבו שבאב שנעצר, כשהוא עורך אימון בירי במקום כלשהו ברצועה - כאשר בסמוך אליו עומד רכב עם לוחית רישוי של אמירות איחוד האמירויות א-שארג'ה.
ע'סאן א-דוהייני מתאמן בירי כשלצידו רכב עם לוחית רישוי של אמירות א-שארג'ה מאיחוד האמירויות
אירועים אלו התרחשו כשברקע המיליציה של אבו שבאב פירסמה אמש בדף הפייסבוק שלה קריאה לעזתים במזרח רפיח להתנדב להקמת ועדות מנהלתיות וחברתיות שיעניקו סיוע לתושבי המקום. כך נכתב בהודעה: "לאור האנרכיה, הקריסה, חוסר הצדק ומתוך אחריות לאומית שלנו כלפי תושבי מזרח העיר רפיח, הכוחות העממיים בהנהגתו של יאסר אבו שבאב החלו בהקמה של ועדות מנהלתיות וחברתיות באזורים שונים (במזרח רפיח - ל.א.) - על מנת שוועדות אלו יעניקו שירותים לאזרחים. לכן, אנחנו פתוחים להתנדבות של בני עמנו, אשר יש להם מומחיות ומקצועיות בתחומים הבאים: בתחום הרפואי, בתחום הנדסה ובנייה, בתחום החינוך וההוראה, ניהול וכלכלה, תכנות וטכנולוגיה, תקשורת ותיעוד, משפט וחוקים ושפות ותרגום".