יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, הנציג הבכיר ביותר של הקהילה הגאה בכנסת, מחרים, שוב, את אירועי יום הקהילה הגאה שמתקיימים היום במשכן לרגל חודש הגאווה. גם השרה לשוויון חברתי, מאי גולן, לא אישרה את השתתפותה באף אחד מהדיונים המיוחדים המתקיימים בוועדות הכנסת היום שעוסקים בנושאי ביטחון אישי, חינוך, תעסוקה, ועוד בקהילת הלהט"ב. אוחנה וגולן לא ישתתפו גם בכנס המרכזי לציון חודש הגאווה בכנסת בהשתתפות עשרות ארגונים, נציגי ציבור ואישי חינוך.
יום הקהילה הגאה בכנסת, שמאורגן על ידי השדולה הגאה שמורכבת כולה מאנשי אופוזיציה, מתקיים השנה ברקע קיצוצים משמעותיים שביצעה הממשלה בתקציבי המשרד לשוויון חברתי בראשות גולן, שכולל קיצוץ של 40% בתקציב האגף לקידום הקהילה הגאה. גולן סירבה עד כה להתייצב בפני הוועדה לקידום מעמד האישה שדנה בקיצוץ התקציבי, ואף הנחתה את נציגי משרד, שלא להשתתף. בהמשך, השרה גם תקפה בחריפות את ארגוני הלהט"ב והשתלחה בהם בנאום במליאת הכנסת בו טענה שהם מתבטאים נגדה בצורה בוטה ו"כותבים לשרה בישראל בואי תמ*** לי".
במהלך יום הקהילה הגאה מתקיימים חמישה דיונים מיוחדים של ועדות הכנסת: הוועדה לביטחון לאומי תקיים דיון על להט"בופוביה והגנה על ביטחון אישי, ועדת הפנים תדון בקיצוץ בתקציב השירותים המוניציפליים, ועדת החינוך בבריונות ולהט"בופוביה במערכת החינוך, ועדת הצעירים באפליה בשוק העבודה והדרה משירות לאומי והוועדה לביקורת המדינה תקיים דיון פיקוח על יישום פסיקת בג"ץ בנושא אימוץ. הדיון שהיה אמור להתקיים בוועדת הבריאות בראשות ח"כ יונתן משרקי (ש"ס) בוטל לאחר שהוא סירב לאשר קיום דיון שיכלול בכותרתו את המילים "להט"ב" או "קהילה גאה", ולפי דיווח בכאן 11 אתמול גם יו"ר ועדת המדע מטעם רע"מ ח"כ יאסר חוג'יראת סירב להשתתף באירועי יום הקהילה הגאה.
בצהריים ייערך הכנס המרכזי של השדולה הגאה בכנסת, בראשות ח"כ מירב כהן, יוראי להב הרצנו, שלי טל מירון (יש עתיד) ונעמה לזימי (הדמוקרטים). הכנס יוקדש, בין השאר, לציון עשור לרצח שירה בנקי ז"ל במצעד הגאווה בירושלים, וישתתף בו אביה, אורי בנקי, וכן נציגים של עשרות ארגוני קהילה, מועצות תלמידים, ראשי רשויות, אנשי חינוך ופעילים מכל רחבי הארץ. בשדולה הגאה אומרים כי יו"ר הכנסת אוחנה, הח"כ הגאה המוצהר היחיד בקואליציה והפוליטיקאי שמחזיק בתפקיד הבכיר ביותר בהיסטוריה של הקהילה - הוזמן להשתתף באירועי היום כאורח כבוד ולשאת דברי ברכה בכנס אך לא אישר הגעה. גם בפעמים קודמות שיום הקהילה הגאה צוין בכנסת - אוחנה נעדר מהאירועים.
ח"כ מירב כהן, השרה לשוויון חברתי לשעבר ויו"רית משותפת של השדולה הגאה, אמרה לוואלה: "בושה גדולה שהשרה לשוויון חברתי מאי גולן ויו''ר הכנסת אמיר אוחנה מחרימים את אירועי יום הגאווה בכנסת. בכל הקשור לקהילה הגאה ולזכויות להט''ב, יש תחושה שהממשלה הנוכחית הכניסה אותנו למכונת זמן שמחזירה אותנו שנות דור אחורה. ואת התוצאות של זה אנחנו רואים בשטח כבר עכשיו: עלייה בנתוני האלימות, קיצוץ פרויקטים, רכזים ופעילויות שהיעדרם מוביל ישירות לירידה בביטחון האישי של חברי הקהילה הגאה. כשנחזור לממשלה נתקן את העוול, ובינתיים - נמשיך להיאבק על מה שצריך להיות מובן מאליו".
מטעמה של גולן נמסר בתגובה כי נציגי המשרד לשוויון חברתי לנושא הלהט"ב משתתפים היום בדיוני הוועדות אליהם הוזמנו בכנסת וסוקרים בהם את פעילות המשרד בתחום. עוד נמסר כי "ספין "הקיצוץ" הוא נחלתם הבלעדית של כמה עיתונאים ומספר ארגוני שמאל שפועלים מתוך אג'נדה רדיקלית לצורך ניגוח פוליטי - בפועל המציאות הפוכה לגמרי. בניגוד לעוד ספין שקרי שאתם מפיצים, השרה לא מחרימה שום אירוע לקהילה הגאה בכנסת. בהקשר למענה במליאה, מכיוון שלשרה יש התחייבויות קודמות כמו לשרים רבים בימי שלישי - שר תורן ישיב במקומה כמקובל".
ח"כ יוראי להב הרצנו (יש עתיד) ויו"ר השדולה הגאה בכנסת על יום הקהילה הגאה: "היום מתקיים יום הקהילה הגאה בצל הממשלה ההומופובית בישראל. במציאות בה להט"בים מותקפים ברחובות, חוטפים מכות בבתי הספר, בתי העסק שלנו מושחתים - כאשר הסכנה לקהילה הגאה מגיעה ישירות מהכנסת. להט"בים לא צריכים לחיות בפחד. מגיע לנו לחיות במדינה בה הממשלה רואה בנו אזרחים שווים, מגנה על חיינו ופועלת להבטיח מקום שווה, מלא ובטוח בחברה הישראלית".
מטעמו של אוחנה טרם נמסרה תגובה.